Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.10.2019 17:07 - Защо светът ненавижда евреите от античността и средновековието до днес
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 591 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 16.10.2019 18:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Защо светът ненавижда евреите от античността и средновековието до днес

Публикувано на 10.10.2019  в Любопитно  

https://bultimes.com/%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%be-%d1%81%d0%b2%d0%b5%d1%82%d1%8a%d1%82-%d0%bd%d0%b5%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d0%b6%d0%b4%d0%b0-%d0%b5%d0%b2%d1%80%d0%b5%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8/


 

Едва ли има човек, който да не се е сблъсквал в живота си с прояви на недружелюбие към еврейската националност. Защо се случва така, че антисемитизмът процъфтява днес и е процъфтявал векове наред. В основата на антисемитизма лежат цял комплекс от причини.

На първо място е инстинктът на човека да определя „свои“ и „чужди“. Осъзнатата принадлежност към някоя група – религиозна, културна, субкултурна, национална, за човешкия род е много важна. Така нашите прадеди са се обединявали пред лицето на опасността – представители на други племена или хищници. Затова хората подсъзнателно се отнасят подозрително към онези, които не приличат на тях. И това е логично – не се знае какво може да се очаква от един инородец. На тази почва са се появили расизмът, национализмът, шовинизмът и антисемитизмът.

Религията на евреите – юдаизмът, се е превърнал в препъникамък между тях и останалия свят. По-рано хората не се отнасяли търпимо към представители на други религии, но юдаизмът преминал в следващата степен на омраза.

Главната особеност на юдаизма е консерватизмът. Евреите грижливо пазят традициите и строго ги спазват, което напълно изключва асимилацията им.

Заселвайки се на нови земи, където живеели други хора, юдеите не приемали културата, бита и обичаите на местните и живеели изолирано. Това не се харесвало на другите общности; историята познава много случаи, когато се отнасяли жестоко с евреи.

Ситуацията се утежнява от факта, че евреите се смятат за богоизбран народ, а на хората не харесва еврейският „специален статут“, затова не ги обичат, тормозят ги, а евреите търпят, тъй като смятат, че Бог им изпраща изпитания, които засилват вярата в тяхната богоизбраност. Така се получава вечният затворен кръг от ненавист и търпение.

Всичкото това слага силен отпечатък върху репутацията на евреите. Но тук излиза на преден план една психологическа особеност на човека – способността му да забелязва само онова което иска да забележи; това се нарича избирателен подход или чери-пикинг.

Оттук идват много стереотипи за евреите. Те са богати – значи са хитри. Вие забелязвате само богатите, но игнорирате бедните.

Евреите управляват света, защото много от тях заемат ръководни постове. Но дали знаете колко са високопоставените германци или британци в света? Голяма част от предразсъдъците за евреите се основава на най-обикновена логическа грешка.

В Средновековието и Античността не обичали евреите заради крайно затворената им религия, а днес хората ги възприемат през призмата на предразсъдъците, стереотипите и избирателното възприятие.

Затова нека да се опитаме да оценим еврейската националност обективно, както оценяваме собствения си и други народи, базирайки се на историческите факти. И да не си правим прибързани изводи. Нека да оценим мъдростта, таланта, смелостта и стоицизма на този изстрадал и необикновен народ, от когото можем да почерпим не само знания, но и да възприемем неговата самоотвержена борба в отвоюването и защитата на родната земя.

Издaтeлcтвo PACПEP

ПО ТЕМАТА

Лъжата – антисемитизъм

image

Loading… Настоящата брошура се позовава на основните учения на евреите, върху които се основава целия живот и политика на самозвания “богоизбран” народ, несправедливо поставящ се над всички други нации. Крайно време е народите да се пробудят от този летаргичен сън! – казва Ерих Глагау СОФИЯ – 2001 – САМИЗДАТ – 4-то международно издание Erich Glagau … Продължете с четенето наЛъжата – антисемитизъм

 

Нацизмът е създаден от евреите, които за маскировка се нарекли “Арийци”

image

Loading… «Чистите” арийци Адолф Алоизович Шикългрубер – Хитлер, и главният пропагандатор на фашизма Йозеф Паул Гьобелс, всъщност са евреи. В началото те разпалиха в света «антисемитската истерия», а след това устроиха на стотици хиляди свои съплеменници холокоста. Така те подло решиха няколко задачи. 1. Да овладеят нарастващите тогава в Германия и в целия свят антиеврейски … Продължете с четенето наНацизмът е създаден от евреите, които за маскировка се нарекли “Арийци”

  

Власт чрез войни (Как евреите станаха мъченици през Втората световна война)

image

Loading… ,,Най-бързият и сигурен начин да обереш богатствата на цели държави и да ги подчиниш са войните. Те преразпределят ресурсите винаги в полза на финансовия олигархичен световен елит. Разбиват монархиите и християнската църква, тоест – възможността за живот по Божиите закони. Това разбиване и превземане на света е стара юдейска мечта.”     Първата световна … Продължете с четенето наВласт чрез войни (Как евреите станаха мъченици през Втората световна война)

bultimes.com

Евреите наградиха Меркел за заслуги към юдаизма

image

Loading… Ангела Меркел получи награда за заслуги към юдаизма Във време на надигащ се антисемитизъм в Германия и в цяла Европа нейната солидарност е знак за доверие Федералният канцлер на Германия Ангела Меркел получи наградата „Авраам Гейер“ за заслуги към юдаизма. По думите на представители на фондацията, която присъжда наградата, Ангела Меркел се явява гарант … Продължете с четенето наЕвреите наградиха Меркел за заслуги към юдаизма

  

Комунизмът и Новия Световен ред са основани на юдаизма

image

Loading… Централният банков картел е съвършеният монопол. Той има почти глобален монопол върху правителствения кредит. Целта му е да превърне този монопол в монопол върху всичко – в политически, културен, икономически и духовен. Единното световно правителство = монопол на Ротшилд = комунизъм. Хенри Маков защитава докторат по английска литература в университета в Торонто през 1982 … Продължете с четенето наКомунизмът и Новия Световен ред са основани на юдаизма

bultimes.com

Известни личности за евреите

image

Loading… “Евреите имат ум само за зло, но да правят добро не умеят.” – пророк Йеремия, (Бибилия, Йер. 4:22) “Евреите не се смесват с другите народи и гледат на тях като на врагове.” – Диорид, І в. сл. Хр. “Те презират всичко, което е свято за нас и правят онова, което предизвиква отвращение у нас.” – … Продължете с четенето наИзвестни личности за евреите

bultimes.com

Когато някой ми заговори за “Комунисти” и “Демократи” но още не е разбрал, че всички политици са в джоба на Израел..

image

Loading… ПО ТЕМАТА: ОЩЕ ПО ТЕМАТА: ВИДЕО: Падането на Русия под еврейско робство! ВИДЕО: Кой управлява Русия Loading…

bultimes.com

Над Рокфелер и Ротшилд е кланът Барух

image

Loading… Кой управлява света в сянка? Преди няколко години стана известно, че се създава единен международен тръст между Ротшилд и Рокфелер. Този факт озадачи много аналитици, тъй като целият ХХ век премина в борба между двата клана. Официалното обяснение за обединението беше – за да могат да оцелеят в световната икономическа криза. Какво всъщност се … Продължете с четенето наНад Рокфелер и Ротшилд е кланът Барух

  
 Протоколи на Ционските мъдреци image

Loading… Статията е от книгата на покойния вече голям български писател-дисидент и политически деец Никола Маринов Николов, живял в САЩ до 1997,-когато го убиват:  Смъртта на Никола Николов (+ допълнителен ВИДЕО материал) Ако искате да разсърдите хората, лъжете. Ако желаете да ги озлобите, кажете им истината. Посвещавам: На всички добри хора от всички народи и … Продължете с четенето наПротоколи на Ционските мъдреци

bultimes.com

Какво направиха евреите за България? (книга – безценна)

image

Loading… (Тази книга е издадена в София през 1933 година. Нейната уникалност се подсилва от факта , че в България са останали от нея 2 или 3 екземпляра. Разбира се , в нея се застъпват тези, различни от официално наложените. Дошло е времето да се преосмислят доста неща в живота на българите.) Вместо предговор За … Продължете с четенето наКакво направиха евреите за България? (книга – безценна)

bultimes.com

Как евреите стават богати: 22 еврейски правила за богатство и успех!

image

Loading… Ако сте имали късмет да се родите евреин, вие владеете всички тънкости на мъдростта за живота. Вие знаете как да живеете и работите. Дори не си давате сметка какъв голям набор от знания за живота имате, които ви правят успели хора. Ето 22 закона за бизнеса, които евреите отдавна знаят: 1. В живота е важно … Продължете с четенето наКак евреите стават богати: 22 еврейски правила за богатство и успех!

bultimes.com





Гласувай:
3



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39738632
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031