Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2019 10:24 - Легендата за хората с мравки за индианците на хопи и връзките с Анунаки
Автор: zahariada Категория: История   
Прочетен: 607 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 21.10.2019 10:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 преди 1 месец преди 1 месец

ДРЕВНИ ИЗВЪНЗЕМНИ ТЕЛЕВИЗИОННИ СЕРИАЛИ,ДРЕВНИ ИЗВЪНЗЕМНИ,ИСТОРИЯ,НЛО ФЕНОМЕНИ,НЕОБЯСНИМИ

Легендата за хората с мравки за индианците на хопи и връзките с Анунаки
image от Корбин Блек 4.3kпрегледи    

https://www.ancient-code.com/the-ant-people-legend-of-the-hopi-native-americans-and-connections-to-the-anunnaki/?fbclid=IwAR2Y1XO2lVPEkDN1FqytCVfQqORv7RUfogGuR7DRLzWMK9u66LaqQWSfP6Y

https://www.youtube.com/watch?v=LprarIdJGsw

Колкото повече разглеждате древни текстове и истории от цял ​​свят, няма как да не забележите изненадващи модели. Някои са толкова възхитителни, че са необходими реални усилия, за да ги игнорираме, но това правят много хора. Един пример е от племето Hopi Native America и техните вярвания в „Ant Ant“. Хопи от американския югозапад понякога са наричани „най-старите хора“ от други индиански племена.

След като научите за хората с мравки, няма как да не ги сравните с древните шумерски текстове на Анунаки. Защо? Нека разгледаме опростен поглед, спазвайки истината, която само членовете на племето Надежда биха могли да обяснят напълно.

В древните култури има обща нишка за почитане на извънземни същества от звездите, които един ден ще се върнат. Животните, символични за тези вярвания, се появяват често в древното изкуство.

Хопите имат почит към мравките, подобно на начина, по който египтяните и шумерите и другите култури са имали специално почитание към кравите. Кравите може би са представлявали нашата галактика Млечен път, а в случая с мравките са описвали същества от звездите, известни като Мравка.

Думите на Хопи за хората от мравки или приятели на мравки (Ану Сином) създават пряка връзка с историите на Анунаки. Може да е случайно, но е доста поразително. Вавилонският небесен бог бил наречен Ану, което е думата на Хопи за мравка. Думата Наки означава "приятели". Така Ану-Наки означава "приятели мравки" в Хопи. И на двата езика те описват извънземни същества, но хопи твърдят, че тези мравки са дошли от земята.

Друга поразително подобна дума е думата Hopi  sohu, която  означава „звезда“, а египетската дума  sahu  означава „звезди на Орион“. Това съзвездие се вижда многократно по целия свят. Теоретиците на древните космонавти наблюдават Орион и други системи като Плеядите, които се появяват отново и отново в оформлението на пирамидите и древните структури. Друго съвпадение?

В легендата за Хопи тези мравки са били техните спасители, взимайки ги под земята и ги научавайки как да преживеят два екстремни катаклизма. За пореден път виждаме истории за голям потоп като описания в шумерските текстове и Библията.

Оцелели под земята с мравки, предците Хопи научили как да отглеждат храна с малко вода и да строят жилища в скалите. Те научиха за звездите и математиката и биха използвали тези умения, когато основават нова цивилизация.

Когато бе безопасно да се върне на повърхността, хората от мравки инструктираха изграждането на невероятно сложни местообитания, каквито се виждат днес в каньона Чако. Отгоре може да изглеждат като гигантска мравка. Структурите включваха Kivas, дума на Hopi за кръгли полу-подземни церемониални стаи, които бяха въведени от стълби отгоре.

„По време на церемониите днес, ритуалното появяване на участници от кива в площада по-горе представлява първоначалното възникване на пуеблонските групи от подземния свят в сегашния свят.“

Петроглифите, изобразяващи мравките, се появяват и до днес, а хопите продължават да разказват историята в танци и ритуали.

По-долу са някои интригуващи образи на церемонии в Хопи, които се провеждат вътре в кива.

imageСвещеници на Обществото с два рога чрез Уикипедия, Снимка на двама „свещеници“ от Обществото с два рога, които седят вътре в  кива . Снимка на Н. Р. Вот, както се вижда в „  Книга на хопи“  от Франк Уотърс, Ню Йорк: Пингвин, 1963 г.imageОбраз на обществото с два рога чрез историята на САЩ, Fewkes, Walter. „Огнено поклонение на индийците хопи.“ Годишен доклад на Смитсонския институт. Washington DC: Правителствена печатница, 1920.Images.com, публично достояние

Древният произход подробно описва легендата:

„Една от най-интригуващите легенди за хопи включва хората от мравки, които бяха от решаващо значение за оцеляването на хопи - не само веднъж, а два пъти. Така наречената "първа световна" (или световна епоха) очевидно е била унищожена от пожар - вероятно някакъв вид вулканизъм, удар на астероиди или изхвърляне на коронална маса от слънцето. Втората световна война е унищожена от ледени ледници или ледникова смяна. По време на тези две глобални катаклизми, добродетелните членове на племето Хопи през деня се ръководят от странно оформен облак и движеща се звезда, която ги отведе при бога на небето на име Сотукнанг, който най-накрая ги заведе при хората от мравки - в Хопи,  Ану Сином  . След това мравките изведоха хопи в подземни пещери, където намериха убежище и храна. “

Истории, че гиганти и други странни същества са живели дълбоко в Земята, се виждат по целия свят. В легендата за Хопи тези същества били благосклонни и помагали на племето дори в своя вреда.

„В тази легенда хората от мравки са изобразени като щедри и работливи, които дават храна на Хопи, когато доставките се съкращават, и ги учат на достойнствата на съхранението на храна. Всъщност друга легенда гласи, че днес мравките имат толкова тънки талии, защото някога са се лишили от провизии, за да хранят хопи. "

Мъжете с тънка талия с удължените си глави и антени приличат на някои от древните петроглифи. По цялото земно кълбо африкански вид мравка, наречена мравка фараон, напомня някои от миниатюрни версии на фараон Ехнатон, известен със странния си извънземен външен вид.

Фароа мравка, Мономорий pharaonis през Wikimedia Commons CC BY 4.0 от www.AntWeb.org

Поредицата „ Древните пришълци “ на History Channel обхваща тази тема в Серия 4, епизод 9 (Вижте клип по-долу). В допълнение към изображенията на хората от мравки са стени картини, които показват безпогрешно сходство с клинописните символи от древна Шумерия. Тези символи са свързани с "WingMakers", според предаването.

 

Точно както в Древен Египет е имало матриархални династии, откритията на ДНК от каньона Чако показват възможна династия на майките, управлявала стотици години между 800 и 1250 г. сл. Н. Е. Scientific American публикува статия за това през 2017 г., след като изследвали останките на 14 души намери гробна крипта, която се озова в Американския музей по естествена история в Ню Йорк.

Свързани: Природонаучният музей ще пусне ли някога резултатите от ДНК тестове за кралица Пуаби?

Селището Каньон Чако имало хиляди жители на Анасази, които вярвали в защитата на Майката Земя. Древните пуеблони обаче мистериозно са изчезнали, заедно с всякакви знаци от мравките. Днес изследователите смятат, че изменението на климата ги прогони, тъй като нарастващото население не може да се издържа.

            UP NEXT   imageНад един милион растения и животни може скоро да изчезнат                 00:0001:28         НАСА симулация на астероид, удрящ NY, прогнозира масово унищожение   Сега свири Над един милион растения и животни може скоро да изчезнат   Космическият апарат на НАСА излъчва обратно изображение на най-отдалечения обект, посещаван от човечеството 01:20   Зелената „Коледна комета“ е видима този месец 01:00   Звездното поле на Илон Мъск се събира заедно - и новите образи разкриват как ще изглежда 01:33   Учените успешно 3D-отпечатват сърце от човешки клетки 01:24   AI Tech може да идентифицира генетични разстройства от лице на човек 01:02   Руски учени предупреждават, че масивен астероид може да удари Земята през 2068 година 01:20   Харвардският астроном все още вярва, че Oumuamua може да е станал извънземна космическа сонда 01:23   Първото изображение на черна дупка е заснето от астрономите 01:16   Задвижвани от

Анасази се интегрира с племена като Hopi, Zuni и Rio Grande Pueblo. Тъй като съвременният свят е изправен пред екстремни предизвикателства от изменението на климата днес, учението на тези племена е по-важно от всякога. Можем ли да се научим да уважаваме природния свят и да живеем в хармония с Майката Земя? Или се отправяме към неизбежни бедствия, като тези, описани в легендите за Хопи?

Теоретиците на древните космонавти често спекулират дали извънземните същества могат да играят роля в подпомагането на хората да преодолеят предстоящите бедствия. В случая с легендите за Хопи изглежда, че те са направили точно това. Възможно ли е мравките да се върнат от дълбоката земя или от дома си сред звездите в нашето необходимо време?

За още една история за произхода на Hopi гледайте това красиво видео от PBS:

Препоръчано изображение: Снимка на екрана през YouTube с изображение чрез Уикипедия

 






Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
1. syrmaepon - Благодаря!
27.10.2019 09:47
Благодаря!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39742465
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031