Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2019 09:24 - съвпадения?
Автор: peperutka Категория: Тя и той   
Прочетен: 453 Коментари: 0 Гласове:
2



 
Излиза, че в своята история човечеството е имало много спасители в различни исторически периоди, като първият прототип на Христос е бог Хор. Възникват въпросите: Защо във всички локални митове девица ражда съответното божество задължително на 25 декември?  Защо след три дни в гроба всички възкръсват? Защо винаги ги следват 12 ученици? Отговорът е пред очите ни от векове, но приказката за раждането на Божия син е толкова увлекателна и красива, че християнския свят не иска да размишлява върху  изброените и други съвпадения. БИБЛЕЙСКИТЕ РАЗКАЗИ  И АСТРОНОМИЧЕСКИТЕ  И АСТРОЛОГИЧЕСКИ МЕТАФОРИ  Споменаваната във всички
горецитирани митове звезда на Изток е Сириус – най-ярката звезда на небето.

image


  image

image

"Историята на Исус включва елементи от приказките за други божества, записани в тази широко разпространена област на древния свят, включително няколко от следните световни спасители, повечето или всички от които предхождат християнския мит", пише Ачария. 

 
Те включват (и ще редактирам този списък,
 
Адад и Мардук от Асирия. 
* Адонис, Есклепий, Аполон, Дионис, Херакъл и Зевс на Гърция. 
* Алкиди на Тива, божествен спасител, роден от девица около 1200 г. пр. Хр. 
* Атис на Фиргия. 
* Ваал или Бел от Вавилон / Финикия. 
* Буда и Кришна от Индия. 
* Хермес на Египет / Гърция. 
* Хесус на друидите. 
* Хор, Озирис и Серапис от Египет. 
* Индра на Тибет / Индия. 
* Ieo на Китай. 
* Иса на Арабия, роден от Дева Мария през 400 г. пр. Хр. 
* Юпитер / Юпитер в Рим. 
* Митра на Персия / Индия. 
* Один / Wodin / Woden / Wotan на Скандинавия. 
* Прометей на Кавказ / Гърция. 
* Мексикански Кецалкоатъл.
* Salivahana на Южна Индия, "който е бил божествено дете, роден от девица, и син на дърводелец." 
* Таммус от Сирия, бог спасител, почитан в Ерусалим. 
* Тор от галите. 
* Зороастра на Персия. 
 
Атис от Фригия е роден на 25 декември на Дева Нана и е смятан за спасител, който е бил убит за спасението на човечеството. Тялото му като хляб беше изядено от поклонниците му. Той бил разпънат на дърво, спуснал се в подземния свят и възкръснал ежегодно на 25 март като "най-високия бог", много векове преди изобретяването на християнството.
 
Буда е роден на 25 декември на девствената мая, а раждането му е придружено от специална звезда, мъдреци и ангели. Той бил кръстен във вода с присъствието на светия призрак. Той бил възкресен и ще се върне в последните дни, за да съди всички хора. Неговите легенди се простират повече от хиляда години преди Христа. 

Гръцкият бог на виното беше всъщност спасител (както всеки пиян ще ви каже). Дионис, роден от девица, който язде в триумфално шествие на магаре, се смята от някои учени за прототип на Христос. 
 
Според Ачаря истинският модел за всички спасители е египетският бог Озирис. Цитирайки Барбара Уокър, от "Женската енциклопедия на митовете и тайните" (Harpers, 1983):
 
От всички богове-спасители, почитани в началото на християнската епоха, Озирис може да е допринесъл с повече подробности за развиващата се фигура на Христос, отколкото всеки друг. Вече много стар в Египет, Озирис е идентифициран с почти всеки друг египетски бог и е на път да ги погълне. Той имаше над 200 божествени имена. Той бил наречен Господ на господарите, Цар на царете, Бог на боговете. Той беше Възкресението и Животът, Добрият Пастир, Вечността и Вечността, "богът, който направи мъжете и жените да се роди отново." (Сър Уолис) Будж (някогашният египтолог) казва: "От първия до последния път Озирис е бил за египтяните божественият човек, който е страдал и умрял и възкръснал, и царувал вечно на небето. вечен живот, както той е направил ...
 
Някои твърдят, че Озирис е живял преди 22 000 години. Ачария пише: 
 
Както полковник Джеймс Чърчървър наивно възкликва: "Учението на Озирис и Исус е чудесно сходно. Много пасажи са еднакви, дума по дума." 
 
Ачария също така изчерпателно сравнява детайлите на Кришна и Митра, както и Прометей, Кецалкоатъл и Серапис. Читателят скоро започва да осъзнава, че всички тези истории са еднакви. Заключение? 
 
Очевидно е, че Исус Христос е митичен характер, основан на тези различни вездесъщи богове и универсални спасители, които са били част от древния свят в продължение на хиляди години преди християнската ера.
 
Сега, щом осъзнаете това, знаете, че трябва да се подготвите за яростната атака на истински вярващи, които, когато споменете, че Исус е бил измислен герой, ще дойдат при вас с всяко словесно оръжие, което са запазили по време на заблудените и пропагандирани. живее. 


Използвайки хиляди бележки под линия от сериозни учени през многото векове, Ачария сръчно обяснява всички ревизии, интерполации и фалшификации, които позволяват на някои от непоколебимите вярващи да твърдят, че всъщност има исторически доказателства за съществуването на Исус - когато всъщност не съществува. 
 
Всички велики историци от първи век - Плиний Стари и Младши, Светоний, Дио Хризостом, Ливи, Петроний, Плутарх, Сенека и много други, чиито творби са все още съществуващи - никога не споменават основателя на християнството.
 
Въпреки че живял в Ерусалим по времето, когато се предполагаше, че Исус е съществувал, известният еврейски философ Филон Юдейски Александрийски никога не споменава нито веднъж Христос, нито християнството. Ачаря цитира религиозния учен Джон Ремсбърг за Филон: 
 
Той беше там, когато се случи разпятието със съпътстващото го земетресение, свръхестествената тъмнина и възкресението на мъртвите и в присъствието на много свидетели, възнесени на небето. Тези невероятни събития, които трябва да са изпълнили света с удивление, ако наистина са се случили, са му неизвестни. 
 

Добре обмисленият Филон се бе позовал на еврейската кауза в Рим, знаеше за Пилат, за есеите и за Терапетите, но никога не споменаваше Исус или християните.
 
Както предположи Ачаря: „Човек би си помислил, че ако ... Исус внезапно се е появил в родината на Филон, през живота си, когато е бил съзнателен възрастен, Филон не само е забелязал, но и щеше да скочи от радост, и написа писма за славно събитие, виждайки изпълнените обещания и пророчества на Израел. Не може да е по-очевидно, че нищо подобно не се е случило по време на живота на Филон. 
 
Но повечето християнски апологети дори не знаят за Филон. Единственият историк, който те най-често използват, за да легитимират твърденията си, че Исус Христос е истински исторически човек, е Йосиф Флавий. Ачария отделя значителна част от пространството, разрушавайки тези твърдения. 
 
Йосиф (37-95 г.) е най-известният еврейски историк на онова време. Ачария пише:
 
... в цялото дело на Йосиф, което представлява много томове с големи подробности, обхващащи вековна история, не се споменава за Павел или за християните и има само два кратки параграфа, които се отнасят до Исус. Макар че много от тези "препратки" са направени, те са уволнени както от учени, така и от християнски апологети, като фалшификати ... 
 
Много учени, които проучват въпроса, смятат, че единственото споменаване на Исус във всички произведения, които Йосиф е бил изкован - интерполирани - векове по-късно от един безскрупулен християнин на име Епископ Евсевий. 
 
В своята втора книга Ачария разказва за анализа на библейския експерт д-р Натаниел Лардър (1684-1768):

Мататия, бащата на Йосиф, трябва да е бил свидетел на чудесата, за които се казва, че са били извършени от Исус, а Йосиф е роден в рамките на две години след разпъването на кръста, но във всички дела той не казва нищо за живота или смъртта. за Исус Христос; Що се отнася до интерполирания пасаж, сега той е общопризнат като фалшификат. 
 
Но може би най-любопитният епизод на Ачария обхваща римския историк Тацит, чийто често цитиран пасаж за преследването на християните от Нерон се разкрива като измама. И това води до една интересна история, толкова характерна за съмнителната конструкция на християнския мит.
 
Изглежда, че това специално споменаване от Тацит, който е живял през първия век от н.е., не се появява в литературата до 15-ти век, защото много учени отбелязват, че дори най-ревните християнски апологети не са го споменавали дотогава. Но това не е най-лошата част.
 
Вероятно типичният фалшив образ на класическия източник за нечестни християнски цели е известният пасаж в "Аналите" на Тацит, който описва Нерон, обвиняващ християните за изгарянето на Рим. За съжаление за пропагандната машина на римската църква многобройни експерти са стигнали до заключението, че тъй като нито Евсевий, нито Тертулиан, нито някой от другите посветени църковни бащи са знаели за съществуването на този пасаж, защото те със сигурност биха го споменали, защото е толкова живо съчувствено към тяхната кауза. - Вероятно цялата тази книга - "Анналите на Тацит", която е основна част от някои класически библиотеки - е фалшификат от 15-ти век за събитие от 1-ви век, предназначено да подобри несъществуващата историческа истинност на християнската църква.

със съкр..







Гласувай:
4



1. peperutka - по-добре, слушайте този филм..
28.07.2019 09:28
бай Круме, тук не го пише, но да ти го кажа отсега..
Исляма и Хриистиянств..са "направени" от едни и същи НЕхора.
с това ,слагам край на ..твоите безумно глупави, и безкрайни..
балалистики..под моите блогове..
НЕ търпявам да споря/онлайн/за тоз дето духа.край.
/аз, Юлия, пр гледане..
цитирай
2. peperutka - за Приказката за Луната / и нейните тайни..
28.07.2019 09:33
не съм забравила... остава за довечера,
защото имам едно ангелче, бяло, русо,щураво..вундеркиндче.
.. (своенравно като майка си)))) на гости..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: peperutka
Категория: Тя и той
Прочетен: 529326
Постинги: 406
Коментари: 3784
Гласове: 691
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031