Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2019 14:53 - писна ми..или,Рейтинга на Путя
Автор: peperutka Категория: Тя и той   
Прочетен: 650 Коментари: 4 Гласове:
2

Последна промяна: 29.07.2019 15:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
 

  ИМАМ си име, от което  пиша редовно вече 6 год..Юлия П.Тодорова..

  Защо се намесТвам винаги м-у шамарите..ЗАЩОТО търся Истината.точка.
 АЗ ВИНАГИ
 ИМАМ  АКТУАЛНА ТЕМА,и
 адекватни ДЕБАТИ..и,отдавна не създавам Клевети и сценарии за..Сапунки..и чалга..
 нали?



Санкции срещу Русия | Блог за свободен капитализъм‎


   www.libertarium.net/Санкции/Русия‎  




   
   На война като на война септември 23, 2017 3

Не можеш да се противопоставяш на употребата на сила срещу въоръжени противници, и да я одобряваш срещу невъоръжени.

Калин Манолов

Силно се съмнявам, че гръмогласните привърженици на отпадането на „санкциите срещу Русия“ не знаят или са забравили защо бяха въведени те.

.........със съкр..

Рейтингът на Путин устойчиво е 65-67 %, доверието в него между 70 и 80 %, очаква се догодина да спечели четвърти президентски мандат. След като две трети от руснаците харесват и имат доверие на своя лидер, значи одобряват и действията му. Тоест, съгласни са да носят последстивята от неговите действия. Включително и от санкциите.

Проблемът е на другата една трета от руснаците, които не харесват Путин. Но такъв проблем имахме и ние, живелите комунизма, които не харесвахме Живков. Имаше такива малцинства и в останалите комунистически страни. Това не спря Запада по време на Студената война да налага далеч по-строги санкции върху Източния блок от сегашните санкции върху Русия.

Достатъчно е да споменем само КОКОМ – Координационният комитет за контрол на износа, който съставяше списъци на стратегически стоки и технологии, забранени за износ в страните от Източния блок  
и налагаше ограничения по използването на технологиите. Накрая Рейгън започна „Звездните войни“, Чернобил гръмна, и комунизмът падна.
После и СССР се разпадна.

Сега Путин иска да възстанови СССР.

Затова мнозина правят паралели със Студената война. В съюз със Запада Съветският съюз спечели Втората световна, но загуби Студената война. Затова Русия поведе срещу Запада хибридна война. Сегашното ръководство в Кремъл обаче отрича да участва в нея. Тази колосална лъжа се приема за чиста монета от голяма част от жителите на Русия и от „полезните идиоти“ извън нея, защото Путин не се отчита пред никого. Той може да извършва каквито си иска „спецоперации” и да се радва на широка подкрепа вътре в страната, защото успя да изгради „телецентрична държава“, в която всички обществени институции от църквата до армията бяха подменени със съответната телевизионна картинка. Затова му е лесно да лъже и заслепени руснаци, и заблудени западняци. Как?

Като Гьобелс. 

Кремъл често припомня думите на Роланд Рейгън от 1980 г.: „Ние печелим, те губят“. Постсъветска Русия се умори да „губи“, казват защтниците й. Кремъл си дал сметка, че програмираното пропадане на Русия никога няма да спре, след като всичките ѝ съседи последователно бяха привлечени (или купени) от един икономически – ЕС, и един военен съюз – НАТО, насочен срещу нея. Западните сили от XVIII век прилагали спрямо Русия „позорна политика на обсада“. Англо-саксонската агресия срещу Русия приела формата на финансова и икономическа война. Москва очаквала и въоръжена агресия от страна на Запада, затова развива своето селско стопанство, превъоръжава армията си и подсилва своите стратегически съюзи като БРИКС и Евразийския съюз.

На тези очевидни глупости и лъжи вярват четири групи хора:

носталгиците по комунизма; любителите на конспиративни теории; убедените, че „всички са маскари“; търсачите на „алтернативни гледни точки“.

 

Първите три групи са почти безнадеждно загубени за истината. Лъжите на хибридната пропаганда обаче могат и трябва да бъдат разобличени пред четвъртата група. Тя е съставена предимно от млади хора без достатъчно жизнен опит, но с искрен стремеж към свобода и справедливост. Този естествен стремеж ги води до странни заключения. 

Например, че мнозинството руснаци одобряват лидера си, защото той споделя техните принципи и защитава техните интереси, а не заради тоталната пропаганда на режима и силовата разправа с всеки потенциален конкурент. Или че американският протекционизъм и икономически егоцентризъм са гибелни за света , но руският авторитаризъм не е нищо повече от народописхология. И т.н.

 

Но най-вреден е безкритичният и безусловен пацифизъм на младите.

Не случайно преобладаващата част на руската хибридна пропаганда се концентрира върху него. Естествено, по-голямата част от хората не искат да воюват. Но има една малка част лоши хора, които искат. Затова войните никога не спират. И когато лошите хора решат да воюват, „аксиомата за ненасилие“ не работи. Едностранният пацифизъм се превръща в покана за агресия. Да, трябва да се забрани използването на въоръжена сила при разрешаването на спорове между личности и нации. Да, войната трябва да бъде поставена извън закона в името на човечеството. А режимите, които предизвикват войните? А правителствата, които употребяват насилие върху собствените си граждани? Те не трябва ли да бъдат поставени извън закона?

Не можеш да се противопоставяш на употребата на сила срещу въоръжени противници, и да я одобряваш срещу невъоръжени.

Или поне не трябва.

 

Иначе влизаш в хибридните сценарии на Москва.





Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. peperutka - !!?? защо ме триете по доноси..
29.07.2019 14:57
на анонимни Хейтъри и тролеси...Това, тук е безобразие..повече и от фашизъм
цитирай
2. blackpredator - аз,
29.07.2019 15:22
като абонат на Форбс, съм ужасен от световния рейтинг на Путин
у последните 10 години, се между първите трима
цитирай
3. peperutka - :-)))) за теб..е късноо...аз ,за марето се тревожа..
29.07.2019 18:47
blackpredator написа:
като абонат на Форбс, съм ужасен от световния рейтинг на Путин
у последните 10 години, се между първите трима


Първите три групи са почти безнадеждно загубени за истината./вж поста
цитирай
4. peperutka - не ми цапай Амвона, боссо..и,не стъпвай тук. Забрана!! махай се..
29.07.2019 19:50
Последни 20 регистрирани посетителя
19:43 - хххх...
19:37 - rosiela

махай се, Юда зла и лъжлива.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: peperutka
Категория: Тя и той
Прочетен: 530197
Постинги: 406
Коментари: 3784
Гласове: 691
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930