Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2019 16:45 - 1 : 0...за БЪЛГАРИЯ!!
Автор: peperutka Категория: Тя и той   
Прочетен: 1154 Коментари: 4 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   

 НИЕ пишем НОВА ИСТОРИЯ/ тъй...измуча..Маша..


image

Никола Григоров

Никола Григоров: Платихме на Русия свободата си с близо 64 тона робско злато

 

Санстефанският договор регламентира брутална окупация, а не независимостта на България

03MAR2018  

Русия щедро подарява парчета от българското землище на сърби и румънци

140 години сме свидетели на  позорен русофилски, рубладжийски слугинаж, който е предателство към Отечеството ни, казва пред Faktor.bg родолюбецът-изследовател

Никола Григоров е автор на програмата „Сите българи заедно”, включваща телевизионно предаване, поредица от исторически книги, музикални албуми и песнопойки

Интервю на Мая Георгиева


- Г-н Григоров, 140 години след Руско-турската война големият въпрос, на който българите търсят отговор е: Русия освободи ли ни? 

- Руско–турската война от 1877-1878 година не освободи България, а й наложи брутална руска окупация. Тази руска власт беше регламентирана точно със Санстефанския договор. Там изрично е записано - ОКУПАЦИЯ. При това в този договор е регламентирано: Окупация с приблизително 50 000 души, за около две години, като разходите за тази окупация са наложени, без никой да пита българите, за сметка на окупирана България. А всички крепости в окупирана България  е трябвало да бъдат съборени  пак за сметка на окупираните. Никъде в световната история при освобождение не се окупират и  рекетират освободените! И не им събарят крепостите, с които да пазят своята свобода и независимост.
Но и това не е всичко. От окупирана България се откъсват най– безцеремонно Северна Добруджа и Нишкия Санджак, без да се питат окупираните. Тези хилядолетни  български земи се подаряват от Русия на Румъния  и Сърбия.
А части от Източна и Западна Тракия си остават под турска власт.
На това не  мога да му кажа свобождение!

И не вярвам някой чистосърдечно да го определи като освобождение, освен ако  не е заблуден или обикновен рубладжия.

- Защо повече от век имперска Русия поддържа митове и лъжи за тази Руско-турска война?

- Лъжите са нужни на имперска Русия, за да направи българския народ вечно задължен и вечно признателен на Москва. За да не задава неудобни въпроси българския народ към окупатора, който безпрепятствено да продължава да ограбва и съсипва България и българите.
Русофилите веднага след Руско-турската война много точно са наречени от народа ни  рубладжии. Хора, които са разчитали, че като подкрепят Русия ще получат от там много пари и високи държавни постове. И те са били готови на всичко за това – дори за всякакви терористични актове срещу България и бележити български водачи. Този позорен русофилски, рубладжийски слугинаж  продължава и по време на Съветска Русия и комунизма, продължава и днес. И винаги против българските национални интереси, винаги в услуга на Русия  и нейните слуги на Балканите.

 - В Манифеста на Царя-Освободител за войната говори ли се изобщо за освобождение на някаква

България и българи?

- За голямо съжаление на русофилските пропагандатори в Манифеста на руския император изобщо не се говори за освобождение на  България и за българи, а за християнско население. Тук трябва да припомним, че през 1833 година на разговорите между Русия и Австрия, Русия отново повдига въпроса за възстановяване на Византийската империя на мястото на Турция.
А ето и първите изречения на манифеста:

 

Манифест на руския император Александър II за обявяване на Руско-турската война
Кишинев, 12 април 1877 г.
МАНИФЕСТ НА ЦАРЯ ОСВОБОДИТЕЛЯ АЛЕКСАНДЪР II
С Божия милост Ние Александър II, Император и Самодержец Всеросийски, Цар Польски, Великий княз Финландский и пр., и пр.






Гласувай:
6



Следващ постинг
Предишен постинг

1. peperutka - НЯМА ИСТ.БЪЛГАРИН,
06.09.2019 16:49

КОЙТО, да търпи да бъде Роб....нежели..доброволно!!
та така..къде са поТУрнаците, Бпръдльо?
цитирай
2. peperutka - На това не мога да му кажа свобождение!
06.09.2019 17:40

Никъде в световната история при освобождение не се окупират и рекетират освободените! И не им събарят крепостите, с които да пазят своята свобода и независимост.
Но и това не е всичко. От окупирана България се откъсват най– безцеремонно Северна Добруджа и Нишкия Санджак, без да се питат окупираните. Тези хилядолетни български земи се подаряват от Русия на Румъния и Сърбия.
А части от Източна и Западна Тракия си остават под турска власт.
На това не мога да му кажа свобождение!
цитирай
3. peperutka - https://faktor.bg › articles › mneniya › intervyu › nik.
06.09.2019 17:43

eto link a
цитирай
4. peperutka - още шамари../утре ))
06.09.2019 17:46

26 тона злато, натрупано по време на Царство България, е откраднато тайно от Съветския съюз в края на 50-те години на ХХ век. Това шокиращо разкритие лъсва от разсекретени документи на Държавния архив и на Българската народна банка (БНБ), става ясно от разследване на „Дойче веле", пише в. "Всеки ден".

14 години след 9 септември 1944 г., когато Червената армия се настанява в България, т.е. през 1959 година, вече в разгара на Студената война 26 тона златни резерви тайно са преместени в Москва под предлог, че сградата на БНБ нямало да издържи на атомна бомбардировка.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: peperutka
Категория: Тя и той
Прочетен: 528868
Постинги: 406
Коментари: 3784
Гласове: 691
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031