Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2019 09:19 - долу мазните ръце...
Автор: peperutka Категория: Тя и той   
Прочетен: 1674 Коментари: 16 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
   ...ужасен Ужасссс!!!!! 
     ако не..бяха долните и профажни €кономи, нямаше
     може би ,да се  затърся ,и заровя в този Ад !!!
     ето как Злото../ни/ води към Истината!
 
    "прости им Боже, те не знаят, какво вършат.."

/ с малки съкращ..

Разглеждане на делата и наказателни мерки. Специалното съвещание разглежда делата на жените изменници на родината и техните деца, по-големи от 15 годишна възраст, които се явяват социално опасни и способни на антисъветски действия. Социално опасните деца на осъдените, в зависимост от възрастта, степента на опасност и възможността за изправяне, подлежат на заключване в лагери или трудово-изправителни колонии към НКВД, или въдворяване в детски домове с особен режим на Наркомпросовете*** на републиките.

Ред за привеждане на присъдите в изпълнение. Осъдените социално опасни деца се насочват в лагери, изправително-трудови колонии на НКВД или в домове с особен режим на Наркомпросовете на републиките.

(б. пр. По-конкретно, част от децата (1-ва и 2-ра група) са били пращани в ГУЛаг на НКВД, а друга част (3 група) са пращани в Административно-стопанските управления на НДВД на СССР.)

image

Настаняване на децата на осъдените. Всички деца, останали сираци след осъждането, да се разместват: А) деца във възраст 1-1.5 до 3 навършени години в детски домове и ясни на Наркомздравовете**** на републиките в пунктове за живеене на осъдените; Б) децата, на възраст от 3 до 15 години — в детски домове на Наркомпросовете на другите републики, райони и области (според установената дислокация) и извън Москва, Ленинград, Киев, Тбилиси, Минск, приморските и граничните градове. За децата над 15г въпросът да се решава индивидуално.

Кърмачетата, заедно с осъдените майки да се пращат в лагери, откъдето, след навършване на 1-1.5г да се предават в детски домове и ясли на Наркомздравовете на републиките. В такива случаи, ако роднините (не репресируеми) пожелаят да вземат сираците на пълна своя издръжка, това да не се възпрепятства.
 


image

Подготовка за прием и разпределение на деца. Във всеки град, в който се провежда операцията, специално се оборудват приемо-разпределителни пунктове, в които да се доставят децата веднага след ареста на майките им и откъдето децата ще бъдат направлявани след това по детските домове…

За кой ли път препрочитам тази заповед и всеки път изпадам в недоумение: не е ли фалшификат всичко това? Уви, така е било. За периода до 4 август 1938 от репресирани родители са били иззети 17,355 деца и са били планирани за изземане още 5000. На 21 март 1939 Берия съобщава на Молотов, че в изправително-трудовите лагери с майките се намират 4500 деца на възраст за ясли, които предлага да бъдат отнети от майките и занапред да се придържат към подобна практика. Тогава започват да приписват нови имена и фамилии на децата.

Един от поводите за поредното ожесточаване на криминалното законодателство спрямо деца става писмото на Ворошилов от 19 март 1935, адресирано до Сталин, Молотов и Калинин. Девет годишно дете напада с нож сина на заместника на градския прокурор на Москва, Кобленц. Ворошилов изразява недоумение защо „такива мерзавци“ да не бъдат разстрелвани?..

image

Откликвайки на молбата за разстрел на „подобни мерзавци“, на 7 април 1935, Централният изпълнителен комитет и Съвета на народните комисари на СССР издават постановление „За мерките за борба с престъпността сред непълнолетните“. В него се казва: „…непълнолетните, започвайки от 12 годишна възраст, да се изправят пред наказателен съд, прилагайки всички мерки на углавното наказание“. Във връзка с това, по места възниква въпроса за възможността, да се прилага спрямо деца висши форми на наказания. Разяснение на Политбюро от 20 април 1935 потвърждава, че към групата на мерките на криминалните наказания се отнася и висшата мярка (разстрел).
 

В годините на отечествената война хитлеристите са гонили децата в една страна — в Германия, а сталинистите в друга — с Средна Азия, Казахстан, на Изток. В далечните краища са заминавали децата на германци, чеченци, калмики, ингуши, карачевци, естонци, латиши и литовци. През април 1945 в Казахстан, Киргизия и Узбекистан са се озовали 34,700 деца-карачаевци, по-млади от 16г. В Узбекистан са закарани 46,000 деца от Грузия. За първите години на живот в новите места смъртността сред преселниците е достигала до 27% годишно. Основно, това са били деца…

Преминах прага — деца. Огромно количество деца под 6г. В малки грейчици, в малки ватени панталонки. И номерца. На гърба и на гърдите. Като при затворниците. Това бяха номерата на техните майки. Те бяха свикнали да виждат само жени около себе си, но бяха чували, че има бащи, мъже. И ето ги, дотичаха при мен, вдигат глъчка: „Тате, татенце…“ Най-страшно е, когато децата са с номера.

А на бараките пише: „Благодарим на другаря Сталин за щастливото детство“…

image

Из спомените на поета Давид Кугултинов.

Из книгата на Александър Яковлев „Здрач“. Източник: тук и тук. 


  нямам  повече....Сърце! 

imageВзето от блога на Асен Генов




Гласувай:
8



1. deleted-4udovi6teto - Потресаващо...
10.11.2019 09:23
Ужасно.
Чу
цитирай
2. peperutka - кофти тема.. дааа, съжалявам...
10.11.2019 09:30
но е по-добра от Индийската...кама сутра
/на един разюздан лигавник посреднощ../ и той Червен, и той с 10 ника..

предизвикана е моята реакция..
от около 10 ина г, върви тук този агресивен Червен терор, лъжи и манипулации
които се тиражират безнаказано !!!
ето, на това му се казва Хибридна война
подмолната , жестока, и непрестанна борба за .Вашето Съзнание..
типично Сталински метод /ще публикувам пак довечера

Как Сталин заличи истината/ DW
Милиони изгинаха от глад, десетки хиляди бяха избити - и въпреки това Сталин гръмко тръбеше: "Животът стана по-весел, другари!". Лъжата - именно на това се градеше сталинизмът, твърди германският историк Йорг Баберовски.
цитирай
3. rosiela - Арабеск Джу,
10.11.2019 09:34
пращам ти специални поздрави и отивам на джамбуре! Чао!
Попиши, бабодедь, да има какво да ти отговоря, като се върна.
цитирай
4. peperutka - такава простотия и низост/ не е възможно, просто..
10.11.2019 09:37
rosiela написа:
пращам ти специални поздрави и отивам на джамбуре! Чао!
Попиши, бабодедь, да има какво да ти отговоря, като се върна.


...нямах идея да се мърся с теб, махай се...
...имам премногоо по Важни идеи..
цитирай
5. peperutka - затварям коментарии..
10.11.2019 09:40
знаете...защо...
цитирай
6. mihala - Здравей,
10.11.2019 12:22
Напълно ли ги затваряш,че исках да се изкажа.Та когато тези деца,сираци от войната, гладни голи боси ги обгрижват,па макар зад огради,ще кажат благодаря. А възрастни са ровели за коренчета и е било щастие да открият в изровената земя поне едно, но не коренче на зъбче, а на тревичка,буренче, па макар и отровно. Кое ли е по-добро.Относително... ъгъл на гледна точка.
цитирай
7. peperutka - !? михалаа..ти, четеш ли? или,просто да си на линия !! тв.перверзна...ремарка? честнооо..няма по лудо място от това тук.
10.11.2019 13:14
Преминах прага — деца. Огромно количество деца под 6г. В малки грейчици, в малки ватени панталонки. И номерца. На гърба и на гърдите. Като при затворниците. Това бяха номерата на техните майки. Те бяха свикнали да виждат само жени около себе си, но бяха чували, че има бащи, мъже. И ето ги, дотичаха при мен, вдигат глъчка: „Тате, татенце…“ Най-страшно е, когато децата са с номера.

А на бараките пише: „Благодарим на другаря Сталин за щастливото детство“…

цитирай
8. peperutka - ЗА НЕМИСЛИМОТО/ Лев Толстой, ще проодължа..
10.11.2019 13:16
михаала..изв..но,тв.перверзна ремарка..
как да я въприема за нормална!?
честнооо..няма по лудо място от това тук.

"Защо да дразним народа, защо да си припомняме това, което вече е минало? Минало? Какво е минало? Нима може да мине това, което не само не сме се опитвали да изкореним и да лекуваме, но това, което дори се страхуваме да назовем...
То и не си отива, и никога няма да си отиде, и не може да си отиде, докато не признаем, че сме болнu... А тъкмo това не пpaвuм."
цитирай
9. peperutka - ...аз съм най норм Жена,Човек, с богат опит,и никога НЕ съм имала...
10.11.2019 13:22
никакви партийни интереси,или/и/....мръсни доходи..
да плюя Родината си...ужасенаа съм!!!!
и нямаше ,да се цапам..с тези 4рвени..ФЪТкии..
ноо,Словото е Оръдие .за Просвета ,Знание, Бъдеще!
какво друго. повече...?
цитирай
10. mihala - Даааааааааааааа,
10.11.2019 15:11
Когато го гледаме на снимка не ни задълбава толкова,както когато си участник. В Германия ми се наложи да превеждам в един концлагер,където имаше и филми. Реакцията ми беше непозната за мен,което ми попречи по-нататъшен превод. Бяха направили туристическа атракция от мъченията и начина на живот. Като знам и съпоставям резултатите от войната от потърпевши,може да се погледне и другата страна на унищожението.Фашизма във всичките му форми и проявления.
цитирай
11. peperutka - ...михаалаа..а, ти как предлагаш...
10.11.2019 15:28
да унищожим Мемориялните комплекси, паметници??!!
от отдавна, публ.разни материали..за "фашизмо-Комунизма ,кой и как го създаде? земи хитлер, например, ти не четеш..а бързаш да коментираш..
потърси и чети книжки..
липсват ти доводи, и ти личи..едмо трупане на празни емоции и..дежурни нетни лафчета..
мисля, че се изказваш емоционално, или не по съвест!
твоя си работа..Няма да дам..думата на "сталинисти", или..ленинисти тук..
хубав ден..
цитирай
12. mihala - Благодаря,
10.11.2019 15:41
Изтрий ме, ако така ще ти олекне,но резултатите се мултиплицират и дали ня трябва да търсим тяхното по-нататъшно проявление за да го предотвратим или да даваме факти без да се замислим защо и кой?!?
цитирай
13. peperutka - всеки, сам си слага "присъдата"..подала съм поне 4 Автора/ още да давам ,ли?
10.11.2019 15:49
mihala написа:
Изтрий ме, ако така ще ти олекне,но резултатите се мултиплицират и дали ня трябва да търсим тяхното по-нататъшно проявление за да го предотвратим или да даваме факти без да се замислим защо и кой?!?


.. а,коя е михааалааа
))) не ми пука...
цитирай
14. mihala - по.т.13
10.11.2019 15:57
Цял един век ни се натрапваха всички нюанси на фашизма,сега разбрахме,че сами сме си го направили.След известно време ще кажем и,че сме луди щом сме приемали това,което правят някои. И все пак си оставаме лудо поколение от различен калибър.Форума сме само ние двете,та дано се появят и други разочаровани...
цитирай
15. peperutka - :-))))
10.11.2019 16:49

аз , лично, пиша за Другите/ да се научат, да мислят
инак,за себе си, аз съм на ясно..от малка..просто с Времето, се убедих,че съм
на прав Път.
Не си падам по никакви Идеологии
Благодаря, че разбра..

и аз те разбирам, споко...Но, емоцията , не е Позиция...нали)
цитирай
16. peperutka - 12 /многооо хубав въпрос/ Слушам те, михаалаа, моля...
10.11.2019 17:48
mihala написа:
Изтрий ме, ако така ще ти олекне,но резултатите се мултиплицират и дали ня трябва да търсим тяхното по-нататъшно проявление за да го предотвратим или да даваме факти без да се замислим защо и кой?!?


Кой и защо?....Ти си..)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: peperutka
Категория: Тя и той
Прочетен: 533485
Постинги: 406
Коментари: 3784
Гласове: 691
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930