Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2019 07:30 - Новите български(Червени) демони/Ю.Рот
Автор: peperutka Категория: Тя и той   
Прочетен: 825 Коментари: 7 Гласове:
4

Последна промяна: 20.11.2019 11:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 Лустрацията, която НЕ се състоя в България,ни коства към 350млрд!!€€€€  
в същото време,Червеният Октопод, се активира и консолидира..мимикрира
съска озлобено, мултиплицира се, клевети и плюе с отровни злъчни думи...
......часове..преди своята  Агония..
но,Часът, идва,Той винаги идва.../аз

www.you-books.com › book › Novite-bjlgarski-demoni

ще имаме ли Смелост , и  Достойнство пред нашите деца ...да се преборим...? 

Юрген Рот 

Новите български демони/откъс

Авторът носи отговорност за достоверността на информацията в тази книга./

Беше спряло да вали, но нищо не показваше, че надеждите на председателя на изборната комисия за пълна урна ще се сбъднат. Засега бюлетините едва покриваха дъното й…

Жузе Сарамаго, „Градът на зрящите“

Да погледнем истината в очите.
В България цари отчайваща безнадеждност, защото бандитите имат думата. Тук би последвал разярен вой:
долно безсрамие, огромно преувеличение, груба обида на една горда нация, на достойните й граждани и на нейния самопожертвователен политически елит — необходимо е възмездие за това политическо богохулство.
Ако пишех за грандиозната история на България, за милите и отзивчиви хора, за политиците, отдадени единствено на дълга си към общото благо, за девствено-романтичните гори и планини, за хубавото време и за Златни пясъци, вероятно щяха да последват аплодисменти.
Но случаят, уви! не е такъв…

Затова започвам предговора с въпроси. Как всъщност се стигна дотам, че гордите със своята история български граждани се оставят днес да ги унижават корумпирани политици с всякакви политически окраски?
Навремето българите атакуваха централната Ограда на комунистическата партия и я подпалиха.

А какво се случва сега? Обикновеният гражданин изпадна в летаргия, докато политико-криминалните групировки взеха главната роля. „Защото трансформацията от комунизъм в демокрация има само частичен успех“, установява с право бившият германски дипломат и анализатор д-р Клаус Шрамайер. Тя донесе големи жертви,
що се отнася до време и човешко страдание.
Онези, които не спадат към бившата номенклатура или към Държавна сигурност, както и към новите печеливши от промяната — олигарси, мафиоти, криминално проявени, останаха много назад. Днес един малък елит парадира с богатството си. В социален и материален план повечето хора се оказаха губещи от трансформацията и поради това превъзнасят „доброто старо време“.
Нарасна опасността от социален взрив.

През декември 2007 г. един западен посланик, без никакви заобикалки, докладва на своето правителство за актуалното положение в България: „Корупцията и организираната престъпност драстично се увеличиха след влизането в Европейския съюз“.

Защо през последните 15 години се стигна до стотици поръчкови убийства, останали неизяснени в повечето случаи? Свързани ли са с факта, че от нищото изникнаха милиардери, докато повечето граждани, въпреки това, или именно поради това, живеят в бедност? Защо онези сили, които управляваха по времето на комунистическата диктатура, и днес, при демокрацията, все още имат голямо влияние?

И кои са всъщност безскрупулните печалбари от това положение? Изобщо има ли представител на българския политически елит, който да не е обременен от миналото? Въпреки че, като чета коментари на известни български публицисти, като Велислава Дърева например, сякаш всичко е ясно. „От 18 години вече е все така — управлява скритата сила, която става все по-явна. Отначало купуваше политици, после партии, сега избиратели и избирателни комисии.
Това е развитието на петата власт. За 18 години
никой не успя да избегне нейната сила. 

Защото парите искат власт, а политиците — повече пари, за да имат повече власт. Дяволски кръг“1.
Всичко това само публицистично очерняне ли е?

Въпрос след въпрос. Може ли изобщо да им се даде поне до известна степен сериозен отговор? А възможно ли е, респективно трябва ли един външен наблюдател да отговоря на тези въпроси? Всъщност не. Биха могли да ми възразят, че и в Германия, както и в други западноевропейски развити демокрации, корупцията и връзките с мафията са всекидневие. Ето един пример: оказа се, че германският световноизвестен концерн „Сименс“ през последните години е дал милиони евро за подкупи, а в деловите си отношения е показал поведение, характерно за структура на организираната престъпност. Но макар и да бе необходимо много време и да бе упражнен политически натиск върху прокуратурата, все пак в Германия започна съдебно разследване. Подобен сценарий в България е почти невъзможен.

От друга страна, външният наблюдател разглежда нещата от различен ъгъл, вижда определени явления от по-голяма дистанция, а вероятно е и по-независим.
Или може би е много по-нетърпелив от онези, които от десетилетия са се приспособили към една опасна ситуация.

И все пак, не трябва ли човек да проявява припряност и непримиримост, когато вижда как страдат хората, жадни за демокрация и социална справедливост?

следва ....ч.2

По време на проучванията ми за настоящата книга се срещнах например с много прокурори и полицейски служители, които, въпреки че се бореха с мафията, много добре съзнаваха, че нямат никакви шансове в тази борба за законност и справедливост. Те бяха наясно и какви последици може да имат действията им за тях самите и за техните близки.
Правосъдната система в България не действа, за правова държава все още не може да се говори.

От една страна, защото няма такава традиция, от друга, защото върху правосъдието тегне наследството на комунистическото минало. А тогава законите и правораздаването са се използвали главно за защита на властимащите. И до днес преобладаващата настройка е такава. Твърде често съдии, прокурори, нотариуси и дори адвокати са в ръцете на политици, които ги купуват или изнудват с досиета от бившата Държавна сигурност.

Явно е вярно: в България се усеща полъхът на сицилианската мафиотска култура. Това се дължи може би и на високото професионално равнище на групировките на организираната престъпност. В повечето случаи на Балканския полуостров става дума за „обиграни и сложни многонационални мрежи“10 по подобие на международните концерни, чиято вътрешна организация се отличава с „подвижна и гъвкава структура“11 и ги прави изключително приспособими за разлика от тромавата закостеняла система за наказателно преследване.

следва, в коменти..



Гласувай:
5


Вълнообразно


1. peperutka - бабакамила..пак плюе..
20.11.2019 07:44
така не правят Дамите на почтена възраст, росс!!
вижда се, срамно е, низко, и това ти поведение,
те дискредитира..катастрофално, и жестоко..
/действай и мисли ПОЛОЖИТЕЛНО..нали си творец, макар и..дребен...
опитай!!!
цитирай
2. peperutka - chitanka.info › text › 9567-novite-bylgarski-demoni
20.11.2019 07:54
Трябва да се прочете, от ВСИЧКИ!!

Защо това беше така, отговаряха ли на истината тези обвинения? За да намеря отговорите, които търсех, трябваше да вникна по-добре в общата политическа и обществена ситуация в България. Трябваше да започна отнякъде. И от този момент нататък вече усещах, че и с мен се случва същото, което и с много хора в България, че това, което се разиграва зад кулисите на властта, все още е загадка, обвита в тайнственост.

В тази книга предприемам рискования опит да разкрия колко дълбоко са проникнали криминалните структури в политическия, стопанския и обществения живот на България, както и от какво се храни този злокачествен тумор. И то след като единствената съпротивителна сила, както изглежда, са няколкото независими медии и критични журналисти. Без подкрепата, опита и познанията им никога не бих могъл да напиша тази книга. Естествено, вече ми бяха известни различните нюанси на онази структура, която популярно описваме като мафия, а експертите определят като организирана престъпност. Познавах влиянието й в други европейски страни, знаех за опитите й да торпилира политическата система в тези държави, за да прати на дъното стария боен кораб, наречен демокрация. Както е известно, Италия е показателен пример за корупция, измами и тесни връзки между мафията и държавния апарат. Но България сякаш обогатява тази картина. Любопитен е начинът, по който балканизацията е в състояние да отрови сладкия мед на демокрацията в Европа.

В. „Стандарт“, № 5389, 11 януари 2008 г. ↑
цитирай
3. eva666 - https://youtu.be/62iQnSe3Ajs
20.11.2019 08:05
и, малко Забава за добро настроение, в началото на Деня.

https://www.youtube/watch?v=9PnqOF5JPZ8
sekirata reche i otseche

sekirata Rosica Kopukova, ne si Gospod !
https://www.youtube/watch?v=_JQnpOmuP_s

УКРОТИ СИ ЗЛОБАТА И ЗАВИСТТА И СИ ВИЖ ТРЕЗВО ДРАСКАНИЦИТЕ, СУРАТЯ!
цитирай
4. peperutka - най здравата Дружба, и Любов до Гроб..
20.11.2019 08:20
празните Киффли, са винаги около тъпите мутри/с БЕ Ем Ве та)))))
/ Класика в жанра - безсмъртна, и безсрамно жълто черна, смешна, и жалка..
ВалиДолке, след 40те..Менопаузата, протича мн. по-тежко,при неРаждалите жени
повече, в следв. ми Полезен Пост..
не ми цапай тук..ЖАЛКА си, МНОГО!!!
доволна съм, че успях най сетне, да те украся, и изоблича...

6. анонимен - ха дано ама надали
19.11 23:51
стига бе.няма ли кой да ви сваля гащите чат-пат на двете та да мирясяте малко. дотегнахте на всички. ай починете си малко та и другите да отдъхнат и от вас и покрай вас.

7. valdor1355 - Моят Крал пътува по работа и няма да ...
06:33
Моят Крал пътува по работа и няма да го има няколко дни.
И аз реших да вися в блога при Джуфла малко. :)))))))
цитирай
5. milady - това е Хибриден Рептил/благодаря, че потвърди,вмире!! всяка твоя Дума, е стрела ,в целта.
20.11.2019 08:28
твоите коменти са Чест,за моя блог../ще си позволя,да копирам..
/Времето отсява,кой, за къде, и за какво- става...
по Делата им, ще ги познаете!

9. vmir - До момента мислех, че икомунист0 е най-изявения простак в блога,
06:50
но простащините на тази жена-1355, и сподвижничката й 1917 са по-големи дори от неговата.
Това не са жени, а отрепки. Подобна отрепка е толкова голяма рядкост, че разкрива - зад двата профила стои един и същ неспасяем боклук.
цитирай
6. milady - ако, случайно, отворим архива .на "приятелката мар866, която е САМАТА луда 1917
20.11.2019 08:46
ше намерим..ужасно, издайнически..писания, снимки и колажи
оплюващи през посл. 10 12 г..едни от най популярните Личности /с гл.Л
а защо е скрито и покрито..на мара мазето, и на Хуйчка..??
само..БЛОГ бе ге то, знае)))

жалбата за итал..бебета, беше изтрита бързо..
макар, че там аз..ПОДАДОХ АКТУАЛНО ИНФО;
ето ,помня си Оригиналното заглавие :

"Български бебета се продават в Италия"
нямаше никакво бебе на Мария,
макар, че тя, лично..и ДЪ-то си показа
след раждането!!!!
Рустю/дртата клюкарка, знае, и може да потвърди
ноо, няма да му дам..да плюе повече при мен..

Лютото чушле е Рустама, а go4iito e mar866...която има Банове,и още 15 ник а за плювки.
долна и жалка хейтърска пасмина..
вилнеят около 14г тук.
цитирай
7. level6661 - :-)) мнУважаемийй полигоралний!!! Благодаря ти, че не ме..друсаш..
20.11.2019 09:15
като някоя жалка, празна киффла..беС крал,
обладана от спорадичен..Бясс..
ето, и мойта рима ,поздравче..

и умната, да не дърпам..магарешки уши../кис кисс киссс..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: peperutka
Категория: Тя и той
Прочетен: 528561
Постинги: 406
Коментари: 3784
Гласове: 691
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031