Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2019 08:35 - крайно леви зелени..лева@и,или полез.иди.Х.оти..?
Автор: peperutka Категория: Тя и той   
Прочетен: 827 Коментари: 10 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 


Парадоксът е, че решенията, които предлага Грета Тунберг, всъщност ще влошат глобалното затопляне. 

Грета Турнберг играе за антикапиталистическата крайна левица. 

 

Жалката смърт на всички марксистки модели - от Северна Корея до Венецуела, през Куба или Камбоджа на Пол Пот - остави антилибералите в пълен безпорядък. Еко-катастрофизмът с неговите страхове е идеалният инструмент за предлагането на нова утопия, която е заместител на марксистката диктатура.
Използвайки като инструмент младежта, ни налагат задушаващ свободата дневен ред в името на добрите чувства.

 

Ленин наричаше левите буржоа полезните идиоти на революцията; 

 

младите, които следват Грета Тунберг, са полезните идиоти на зелената диктатура.

 

 

Възкресявайки хилядолетните страхове на християните, убеждават младите хора, че ще изгорят в ада на глобалното затопляне, ако не приемат масово намаляване на свободите си. Младежите, които стачкуват в училище, са манипулирани от лаборатории, опитващи се да пробутат революционния си дневен ред, когато не става дума за обслужване на интересите на производителите на т. нар. възобновяеми енергии. 

 

“Зелените кхмери” крият, че Франция е много добродетелна по отношение на парниковите газове, благодарение на ядрената енергия. Еколозите работят - често добросъвестно - за увеличаване на емисиите на CO2, които допринасят за глобалното затопляне, и на фините частици, които са вредни за нашето здраве. 

 

Всъщност слънчевата енергия (80 грама CO2 на киловатчас) и най-вече вятърната (11 грама CO2 на киловатчас) очевидно са зелени, както ядрената (6 грама CO2 на киловатчас), или хидравличната (24 грама CO2 на киловатчас). Това са числата, изтъквани от самите еколози и производители на възобновяеми енергии.

 

Всъщност, ако затворим ядрените централи, веднага щом слънцето се скрие или времето е спокойно с малко вятър, ще трябва да включим централите на въглища (820 грама CO2 на киловатчас) или газовите (420 грама CO2 на киловатчас). Германия вече има горчив опит с това. Когато няма нито вятър, нито слънце и сме закрили ядрените си централи, включваме централите на въглища и газ!

 

Младите хора са искрено убедени, че вятърните турбини и слънчевите панели намаляват CO2 и замърсяването; истината е, че те ги увеличават значително. Германците са похарчили 500 млрд. евро за един отчайващ резултат: днес Германия произвежда девет пъти повече парникови газове на киловатчас, отколкото Франция.

 

Зелените аятоласи и производителите на възобновяема енергия, които използват Грета Тунберг и младежта, 

 

искат да ни вкарат в германската безизходица: единствените печеливши ще бъдат ловците на субсидии за вятърната и слънчева индустрия. Бившата депутатка Изабел Атар се притеснява впрочем, че политическите консултанти, създали “продукта Грета Тунберг”, имат интереси във финансирането на възобновяемите енергии…

 

Несъмнено без нейно знание, Грета Турнберг подпомага и интересите на Китай и Русия. Прекъсващите периодично възобновяеми енергии ни правят силно зависими от редките метали, които изобилстват във вятърните, слънчеви и складови съоръжения, над които Китай почти има монопол. Освен това тяхното периодично прекъсване ни задължава да включим централите на газ, заменящи ядрените централи, чието закриване Грета Тунберг иска да ускори. 

Следването на Грета Тунберг, ще влоши глобалното затопляне, ще увеличи прахосването на държавни пари, ще доведе до регресивна зелена диктатура и ще ни постави под властта на Китай и Русия. Всички либерални демокрации, всички наследници на Реймон Арон трябва да се борят срещу смъртносните утопии, които тя прокарва.

 

 

Превод от френски: Галя Дачкова

 

И нашият газ ще бъде все повече под контрола на Русия на Путин.

 следва в коменти..

   image




Гласувай:
7



1. peperutka - Зелените кхмери..използуват Грета Тунберг..
25.11.2019 08:39

Лоран Александър е френски хирург-уролог. Завършил е и политически науки. Той е съосновател на сайта Web Doctissimo. Автор е на няколко есета. Последната му книга L'IA va-t-elle aussi tuer la démocratie? (Ще убие ли изкуственият интелект демокрацията?), е написана в съавторство с френския политик Жан-Франсоа Копе.





Нобеловият комитет за мир смятал да присъди наградата си на младежкия идол Грета Тунберг, която наистина е маркетинговият успех на десетилетието.



Но за кого играе тя?
цитирай
2. peperutka - Автор: Лоран Александър, “Фигаро
25.11.2019 08:41


Младите хора, следващи Грета Тунберг, са полезните идиоти на зелената диктатура. Еко-катастрофизмът с неговите страхове е идеалният инструмент за налагането на нова утопия, която е заместител на марксистката диктатура. Зелените аятоласи и производителите на възобновяема енергия, които използват Грета Тунберг и младежта, искат да ни вкарат в безизходица, при която единствените печеливши ще бъдат ловците на субсидии за вятърната и слънчева индустрия.
цитирай
3. peperutka - :-))))..нужните..идиоти...
25.11.2019 08:55

Какво следва от истерията около Грета Тунберг? Всъщност – нищо.

Това, което младото момиче не разбира е, че след като премине истерията и около номинацията й за Нобел, в света ще се появи нова тема, ново маймунче, което да забавлява медиите и да противопоставя хората със здрав разум на онези, които само обичат шоуто. Междувременно светът се подготвя да обслужи своя 20-милиарден авиопасажер. Човечеството няма да спре заради нечий цирк и частни корпоративни интереси.

цитирай
4. peperutka - consilium.www.europa.eu › policies › climate-change
25.11.2019 08:59

Международни споразумения за действия в областта на климата : в линка


Основната слабост на Протокола от Киото е, че изисква само развитите държави да предприемат действия. Тъй като САЩ така и не подписват Протокола от Киото, Канада се оттегля преди края на първия период на задължения, а Русия, Япония и Нова Зеландия не участват във втория период, понастоящем протоколът се прилага само за около 14 % от емисиите в световен мащаб. Въпреки това повече от 70 развиващи се и развити държави са поели различни необвързващи задължения за намаляване или ограничаване на емисиите си на парникови газове.

На 13 юли 2015 г. Съветът прие решение, въз основа на което ЕС да ратифицира Изменението от Доха, с което се установява вторият период на задължения по Протокола от Киото...

/горе, в линка ..
цитирай
5. eva666 - Червеното, цвета на кръвта + Петолъчката-Пентаграма на тейният бог- Бахемот,козела !!
25.11.2019 09:07

тъй любими Символи на ..кръвопийците, сега и Зелени кхмери..
за червените кхмери ,повче- утре..
режимите в КНР, и Сев Корея..Куба..Камбоджа..
цитирай
6. peperutka - имах и др Видео - Декларацията до ООН на 100та Учени...
25.11.2019 09:18

която беше незабавно изпратена, в деня на изказването, Декларация, за научна обосновка на Проблема със вредните емисии, СО2..
ноо, ТЯ не бе тиражирана..никъде..в СМИ ??!!
ясно, защо
цитирай
7. getmans1 - Тия зелените, са като доброто старо ...
25.11.2019 10:43
Тия зелените, са като доброто старо керванджийско магаре ... всеки с мъни може да ги яхне
цитирай
8. peperutka - те са клон на Червените, като Пижо и Пенда ..ха хаха
25.11.2019 11:05
getmans1 написа:
Тия зелените, са като доброто старо керванджийско магаре ... всеки с мъни може да ги яхне

цитирай
9. peperutka - на ръкава на /чучелото/ Грета..е написано.
25.11.2019 11:23


Направете нещо накрая / нем ез..
цитирай
10. peperutka - и за мой УЖАСЕН УЖасс!!
25.11.2019 11:24
баб меркел..е заплашена/ да играе "по Свирката"
на главният Манипулатор- Сатанаил Шорош..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: peperutka
Категория: Тя и той
Прочетен: 534073
Постинги: 406
Коментари: 3784
Гласове: 691
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930