Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2019 08:38 - още една ТУХЛА.в гОловата.
Автор: peperutka Категория: Тя и той   
Прочетен: 1130 Коментари: 8 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 Тъй като, не изтървам ярки и важни събития, на Библиографският Фронт,
 ето, ме с Коледният подарък/ от сестра ми Лили @@@
 Света се превърна в едно село нали, след ..Русският Интернет..
 и  безсмъртният..Болшевишки Гугъл ))


Премиера на "Империята трябва да умре"
от Михаил Зигар
4 декември 2019, 18:30 ч., Академия "Никола Тесла"
- София  

◊ СЪБИТИЕТО

ИК "Жанет 45" представя

"Империята трябва да умре" от Михаил Зигар

Превод от руски Здравка Петрова
Редактор Доротея Табакова
Оформление Милена Вълнарова

Премиера: 4 декември 2019 (сряда), 18:30 ч.
Академия "Никола Тесла", бул. "Цариградско шосе" 17, София

Книгата представя: Евелина Келбечева, историк


"Необикновено увлекателна книга. Най-важният етап в историята на Русия става ясен благодарение на това, че хората, творили тази история, са показани удивително живи; понякога направо
ти се иска да им кажеш:
„Не, не трябва, това е грешка, вие погубвате Русия!“
Не мога да се сетя за нито една друга книга която така пълно,
точно и мощно да представя на читателя смисъла на ключово историческо събитие."
~ Владимир Познер, журналист и телевизионен водещ

  image

 

 



Гласувай:
6



1. peperutka - Дявола е в подробностите..
06.12.2019 08:41


ми, Ето ви 1000 страници..подробности, и..Дяволи @

моята книжка, ще дойде, след седмица...
заедно с Корите за баница, БГ ракия, и киселото зеле))
цитирай
2. getmans1 - „ Книгата представя: Евелина Ке...
06.12.2019 08:53
„ Книгата представя: Евелина Келбечева, историк „
Е, само това е достатъчно на ТРИВоГОННИТЕ НАЧЕТЕНЯЦИ веднага да я сложат на ... кладата ... за книгата става въпрос но аз си мисля, че ако докопат и професорката, че и издателите, и те ще отидат ... курбан

цитирай
3. milady - три вагона талашит, и булшиит..изчел онзият-Любимеца на бабаДана
06.12.2019 09:08
ТРИВоГОННИТЕ НАЧЕТЕНЯЦИ....

а, за блогето, какво са..3 вОгона ))
цитирай
4. ednalady - тролоВъдното Черно влечуго..
06.12.2019 10:24

след като ,не успява ,да компилира, нито 3 реда нормален
отговор, или блогов дебат, разбърква думички, и срички, тоочнооо
като онзи..Виц за Гълъба, знаете ли го)))

кажи го пак и тук, Борне, да бъдем достойни,нали сме..хора на възраст
тук, средн възраст, е Респектиращите 60-65 !!!!!!!!!
та,затова, апелирам..всеки ден,да бъдем..заЗемени, колеги!
шегата , и хумора, не пречат, напротив...проветряват менталните Кенчета @@@
цитирай
5. saankii - интро...
06.12.2019 10:50


"Завладяваща книга. Зигар, журналист по професия, подхожда към историята, сякаш я интервюира – слуша какво има да кажат участниците в нея и умело поставя всичко в контекст. Ако ви е нужна книга, която няма нищо общо с лавината от други революционни заглавия, която е добре проучена и още по-добре написана, която превръща историческите личности във ваши лични познати, която ви дава възможност да усетите дъха на смъртта в епоха, отдалечена от нас на век разстояние – прочетете тази книга."
~ Foreign Policy

"В забележителния труд на Михаил Зигар много подробно се разказва как Русия се е търкаляла към своя крах, поради какви грешки и престъпления този крах е ставал неизбежен. Добре е творците на сегашната история да я прочетат, да помислят и да си извлекат урок."
~ Владимир Войнович, руски писател

цитирай
6. saankii - ........+++
06.12.2019 10:51
ЗА АВТОРА

Михаил Зигар (р. 1981 г.) е руски журналист и писател. Живее в Ангола, учи в Каирския университет (Египет), завършва Московския държавен институт за международни отношения (МГИМО). Десет години работи като военен кореспондент за вестник „Коммерсантъ“, пише и излъчва от мястото на събитието репортажи за военните конфликти в Ирак, Ливан, Судан, Палестина, Узбекистан и други горещи точки на света. Чете лекции в МГИМО по международна и аналитична журналистика. Бивш заместник главен редактор на „Русский Newsweek“, колумнист в OpenSpace, Slon, Gzt, Forbes, бивш главен редактор (2010–2015) на независимия руски новинарски телевизионен канал „Дождь“ („Дъжд“). Заснема документалните филми „Да погребеш Сталин“ (2013), „Кой тук е властта. Четири версии за разстрела на Белия дом“ (2013) и историческия мини-сериал „Былое и Дума“ („Минало и Дума“). Живее и работи в Москва.

Отличен е с престижната международна награда CPJ International Press Freedom Award (2014), присъждана на журналисти, показали мъжество в защита на свободата на словото, докато са били обект на атаки, заплахи или затвор.

През 2016 г. Зигар основава „История на бъдещето“ – креативно студио, което създава нови жанрове и подходи за разказване на историята. Студиото стартира мащабния образователен мултимедиен проект „1917. Свободна история“ – своеобразен „документален фейсбук“ от 1917 година. Проектът има руска и англоезична версии и дава възможност да се проследи в реално време какво се е случвало в дните преди решаващите събития отпреди сто години – записки, мисли и преживявания на над 1500 реални исторически персонажи от онова време.

Най-новият проект на студиото е „1968“ – документален сериал за смартфони, в който действието се разгръща на екраните на мобилните телефони на участниците в различни събития през 1968 година.

Михаил Зигар е автор на книгите „Газпром. Новото руско оръжие“ (в съавторство с Валерий Панюшкин, 2008), „Цялото кремълско войнство“
(бестселър в Русия, издад издадена в България като „Владимир Путин. Неизбежните войни“, 2015) и „Война и мит“ (сборник с репортажи за войни, революции и преврати).

„Империята трябва да умре“ излиза в Русия през 2017 г. и веднага се превръща в национален бестселър. Въпреки документалната й точност, тя по-скоро наподобява криминале, отколкото исторически роман или учебник. Никой преди не е писал по толкова актуален и завладяващ начин за руската история. Американският сайт Kirkus Reviews определи англоезичното й издание „The Empire Must Die. Russia's Revolutionary Collapse, 1900-1917“ за една от най-добрите исторически книги на 2017 година.
цитирай
7. peperutka - +++++ Мъката на България под русският ботуш...няма край!!!
06.12.2019 22:46

За руската инвазия в нашата страна въздействие оказва държавната политика, толерираща мултимилионните групировки, които препират парите си от престъпен бизнес чрез хотели, докато изтиква малкия и средния бизнес и неговите клиенти в девета глуха. В същия момент паричният поток от туризма все повече преминава в ръцете на едрите групировки и хотелски вериги, съсипвайки поминъка на хиляди български семейства

Защо продължава монополът на Лукойл над данъчните складове за горива?!

Защо изобщо беше предадена рафинерията в ръцете на Лукойл?!

Защо никой не пипа енергийната мафия?!

Защо цената на нефта се срина с 300%, а на горивата с 30%?!

Елементарна сметка – колко е 1% от 20 милиарда?

200 милиона.

Какво може да си купи Кремъл в България за 200 милиона?

Достатъчни ли са за правителство, парламентарно лоби, ръководни структури в съдебната система, служби за сигурност и медии?!

И не се чудете защо тогава България продължава да бъде най-бедната държава в Европа, с най-ниски пенсии и заплати и с най-голям демографски срив….

Това брутално изцеждане на национален ресурс, на спестяванията на българина, водещо и до чувствително намаляване на неговата покупателна способност, се извършва от години наред в съучастие на всички български правителства. Ясно е защо.

Никой не бива да си прави илюзии, че имперските методи на експанзия на руския империализъм са се променили. Подкупвай, разделяй и владей. Така действа имперска Русия, Съветска Русия и днешна олигархична Русия. Това е основният метод на руския империализъм. Където не става – гази с танкове и армия за да си назначи марионетни правителства. Справка – Украйна, Грузия, Полша, Литва, Латвия, Естония, Чехословакия, България, Полша. Всъщност, няма съседна държава, която Русия да не е нападала, газила, мачкала. Та и по-далечни.

Б.Р. Faktor публикува текста със съкращения.

През 2014 г. Faktor публикува Първата част от анализа на Георги Георгиев.
цитирай
8. peperutka - !!!!! етоо, тук съм и аз, и моето семейство.../и фалита, и смъртта на любим. ми Съпруг
06.12.2019 22:49
Бог, ще ви отсъди, долни жестоки,и алчни псета..

За руската инвазия в нашата страна въздействие оказва държавната политика, толерираща мултимилионните групировки, които препират парите си от престъпен бизнес чрез хотели, докато изтиква малкия и средния бизнес и неговите клиенти в девета глуха. В същия момент паричният поток от туризма все повече преминава в ръцете на едрите групировки и хотелски вериги, съсипвайки поминъка на хиляди български семейства
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: peperutka
Категория: Тя и той
Прочетен: 528585
Постинги: 406
Коментари: 3784
Гласове: 691
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031