Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.02.2020 10:11 - #КОЙ е суверенът на Слави ?
Автор: fun1001 Категория: Тя и той   
Прочетен: 1096 Коментари: 17 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

  #КОЙ е суверенът на Слави ?

Дългият излезе от Цацаров. Играта скоро става ясна/2016

Светослав Пинтев

"Този парламент трябваше да се съобрази със суверена. Сега нямаше да водим този разговор, защото парламента трябваше да приеме решенията на суверена.
Само 12 хиляди гласа срещу 3 милиона и половина.
За какво друго са гласували 3 милиона и половина души?
Как сега да пренебрегнем тези хора? ". 

Това драматично изявление направи Слави Трифонов минути след срещата му с главния прокурор Сотир Цацаров, в която той очевидно иска да се окаже натиск ,
за да стане неговия референдум закон..

Логичният въпрос е 

#КОЙ е суверенът на Слави? 

Малцина вярват, че това е народът, познавайки славното му минало, връзките с червената върхушка и силовите босове, които също са нейна функция. А и с руския "Газпром" са вършили славни дела заедно.    Скоро ще лъсне идеята. Има и малък процент вероятност да вярва, че работи на ползу роду, ама наистина е малък

Волята на народа е на първо място, кълне се Трифонов.
Дай Боже, ама надали

 Шоуменът пожела  да разговаря със Цацаров във връзка с подадените от Инициативния комитет жалби относно нарушения при гласуването
на референдума и беше приет.

 По реакцията на главния прокурор скоро ще можем да разберем каква точно е играта на Слави. и КОЙ точно стои зад него?

Не е ясно дали ще успеем да се измъкнем читави от това, което Дългият сътвори,
ако не се прецени най-разумният подход.
А точно това той се опитва да предотврати.
 

Ако случайно успеем да се измъкнем, ще ни залее следващата мръсна вода.
Защото юркането и неистовия натиск, който се оказва да се приеме на юруш мажоритарно гласуване в два тура,без да се обмислят всичките му измерения, както и до какво точно може да доведе, как точно да се процедира, са силно подозрителни. Болшинството коментиращи темата нямат ни най-малка представа от последствията, но щедро дават акъл. Специалистите са категорични, че това може да доведе до катастрофа. Вероятно някой Кукловод доволно потрива ръце и чака да се хванем в клопката. Още не знаем каква е тя, но ще усетим болезнено, когато е твърде късно.

Не е лошо да се слуша Vox populi , разбира се, но не е добре преди това да си ошашавил най-податливата част от народа от малкия екран, все едно ще гласува за Миглена Ангелова или кой да вземе „Ферарито”.
С тази разлика, че това „Ферари” с цвят червен може да го юрка всеки,
но не всеки може да дава акъл как да се случват нещата в държавата.
Най-малко този, който пише въпросите.

 И возилото е малко опасно,де, но не като референдум.
Метин го взе, а брат му Октай тръгна да гърми по политическите лидери

Остава горчивото усещане, че напоследък „Шоуто на Слави” се превърна в инструмент за прокарване на плановете на

знайни и незнайни центрове на влияние.

Както казваше бившият му съдружник Любо Дилов, и една маймуна да даваш всяка вечер по телевизията и тя ще стане изключително популярна. Което е по-малкият проблем, лошото е, че може да реши да влезе в политиката и да определя бъдещето ни. Понякога се налага да следя какво се случва в телевизиите, въпреки счупения си телевизор, който все отлагам да поправя, от компютъра. И се изправям на нокти.

Гледах участието на сценариста Тошко Йорданов и колегата му, дето скъса в ефир снимката на президента,  хич не ща да си спомням името му, в дискусията за мажоритарния вот. Трябва да ви кажа, че Тошко, когото познавам от дълги години и ценя за много от качествата му, се държа толкова арогантно, че непременно щях да му плесна два шамара, ако бях там.
Добре, че не отидох.

 Щяха да кажат, че съм ударил Суверена, когото Тошко твърдеше, че представлява. И щеше да стане мамата си джаса, както пък се изрази Стефан Данаилов по друг повод. Нищо чудно да ме обявят по телевизията за враг на народа или нещо подобно

. На дискусията попитаха Тошко кой ще е отговорен, ако под техния натиск мажоритарния вот се приеме прибързано и обърка съвсем кашата в татковината ни, ако има фатални последствия за страната ни. Той каза, че отговорността си е на суверена, на народа демек,че той е гласувал за това, да си сърба попарата. 

Слави и компания ще са чисти като сълза на сърна

И ще си ни занимават с Бай Шиле и Гацо Бацов, докато има кинти в тях.
Това вече се нарича върховна безотговорност.

Сега пък виждам в една агенция да пише: „Снимка, на която се вижда как сценаристът на Слави Тошко Йорданов спи по време на дискусията за мажоритарния вот,
се върти из нета.
До него колегата му пък си разцъква из телефона”.
На мен ми се вижда, че и той спи, ама нейсе.

Тошко, докато беше буден, се разлюти и сряза политолозите и специалистите по темата- да не му говорят глупости, че народът бил гласувал да живее по-добре. А той точно това направи, ако на някой не му е ясно. Искаше да каже, че иска промяна на правилата, иска справедливост, че не издържа повече така.
Ами ако всичко се обърка тотално, кой ще е крив.
„Отговорността носи суверенът”,  настоя Тошко. Кой точно?

А вие дето му формулирахте въпросите ,
Тошко, вие нямате общо така ли?

Нищо чудно, че народът се юрна след приказките на Дългия.

Политиците ни облъчват от екрана с истински картечен огън от безумия.
Защо да не изберат неговите.






Гласувай:
11


Вълнообразно


Следващ постинг
Предишен постинг

1. fun1001 - .. от къде ли да започна с критиката.) повода е мултибабкааа...мдаа..
20.02.2020 10:25
Разберете, умишлено..ви подлудяват/ DW

В България: триумф на невежеството и глупостта
Над България като че ли е надвиснала сериозна заплаха: заплахата от диктатура на глупостта и на възползващи се от нея безскрупулни властници.
оказват го тези налудничави сюжети:

следват №№№№№
цитирай
2. fun1001 - пенс. ЦвВладова от с Червена вода, Русе,е № 1
20.02.2020 10:30
15.02 14:27 - Левскарите: „бойко борисов педераст! бойко, курво!“ /видео/
от: bojinkata

.. в Новините на най популяр. бг сайт!!!
цитирай
3. fun1001 - Налудничави сюжети
20.02.2020 10:34

Коментар от Ясен Бояджиев:

Напоследък изглеждаше, че нищо не може да засенчи шоуто на новия главен прокурор, което всекидневно се лее отвсякъде - има си даже и YouTube канал, като някоя попзвезда. Но се оказа, че може.
Или по-скоро - това шоу явно е просто част от нещо по-голямо.

Налудничави сюжети

В последните дни ни връхлетя лавина от смайващо налудничави сюжети. Дори серия от лавини, самозародили се някъде в дълбините на глупостта или предизвикани умишлено, разчитайки именно на невежеството. Резониращи и отключващи се една друга, за да пометат всичко по пътя си.

следва..
цитирай
4. fun1001 - примерите:
20.02.2020 10:37

Явлението, разбира се, не е ново. Всички помним битките (и съпътстващите ги дивотии) срещу Истанбулската конвенция („джендърите“, „третият пол“, „иранските травестити“), срещу Стратегията за детето („норвежци отвличат децата ни за черни гей-двойки"), срещу Закона за социалните услуги („алчни НПО-та си търсят деца, за да ги отделят от родителите им срещу заплащане"). В последния случай се видя ясно ефектът от подобни лавини, когато родители се втурнаха да прибират децата си от училище, за да не ги вземат социалните.

Досега обаче тези сюжети като че ли се развиваха някак по-щадящо, постепенно, един по един. Та човек имаше време да поеме въздух. Сега обаче се застъпиха, стовариха се едновременно и изобилно. Сигурно затова усещането е още по-тягостно.
цитирай
5. fun1001 - ??!! къде сме ние, в 21 век..
20.02.2020 10:39

От Перник до Венеция

В Перник бе спряна провеждаща се само в няколко класа програма за превенция на насилието над деца чрез формиране на сексуална култура. Въпреки че от такава програма се нуждае цялото българско образование. Първият сигнал дойде от някаква бълнуваща „будна гражданка“ ("жертвоготовна и отдадена на всенародното дело жена"). После цяла партия (при това управляваща) се надигна срещу "войнстващия джендъризъм“ и намекна, че такова „граничещо с разврат“ деяние трябва да е подсъдно, а други „будни граждани“ писаха на министъра с копие до главния прокурор. И всичко се сурна и стигна чак до изслушване в парламента. Вярно, засега програмата бе отново пусната, но не вярвам някой скоро да посмее да пробва нещо подобно на друго място.
цитирай
6. eva666 - къде сме, в 2020...
20.02.2020 10:52
1,2млн роми + 1,5 млн русороби..
и 2 млн..пенсии/ на раздумка по форуми и паланки
те това..остана...
около 1,5 млн редовно работещи!!!!

изводите, не са мн.сложни, дори и за средностат. ..т.н. Суверен..
цитирай
7. saankii - още примери/ и сюрреални сюжети, да подавам ли..
20.02.2020 11:04
гледам,да не ви отегчавам премного, за да си..поемете глътка чист въздух..

Покрай тази случка в обращение влязоха още два сюжета.
Не ни стигаше „норвежката заплаха" за децата ни, ами се зададе и канадска зараза: там отнемали момиченца, които масово забременявали от приемните си бащи още преди първия си цикъл. Вторият сюжет е по-стандартен - пак имало световен заговор срещу България, понеже е предопределена за духовен център на света.

В този жанр външните заплахи за нашата уникалност са постоянен извор на вдъхновение. И ето, че бе провалена цяла изложба на български християнски артефакти в парижкия Лувър, понеже щели да бъдат разположени в съседство с образци на ислямското изкуство. Да не се омърсят или да хванат някоя зараза - като при коронавируса по въздушно-капков път. Следваща изложба най-вероятно няма да има - на когото му се гледа, да дойде тук.
цитирай
8. saankii - за финал..
20.02.2020 11:06

И за финал в това изреждане да споменем тръгналата от социалните мрежи и стигнала до телевизиите история за това как някакви скандинавци („колонизатори“) откраднали и монетизирали авторските права върху българския химн. И сега българската държава („колония“) щяла да им плаща, за да си ползва химна…

Защо?

Сами по себе си тези сюжети са много смешни и подигравките с тях са напълно заслужени. Но всъщност положението е отчайващо тъжно. Какво прави възможно това всепоглъщащо тържество на невежеството, неграмотността, комплексарщината, примитивизма? Тук, разбира се, са валидни всякакви социални и философски обяснения за „малкия“, ощетен от глобализацията човек, който се страхува от бъдещето и затова се хваща здраво за миналото и предразсъдъците си.
Но има и други обяснения.

/ помислете,потърсете...
цитирай
9. batogo - !!!:))) Много точен и навременен постинг, Fun1001!
20.02.2020 11:18
Всеки що-годе осъзнат и разумен човек знае, че количеството е обратно пропорционално на качеството! От което следва, че ако оставим на примитивите, промитите мозъци, бетонните русоробски глави, алкохолиците и дрогираните чалгаджии, предвождани от мафиотски маши-простаци като Слави Трифонов и компания да определят живота и развитието на България, Отечеството ни много бързо ще се превърне в пустиня, в центъра на която вместо оазис ще бълбука отходната яма на путинските бездарни мекерета.
Чест и почитания!
цитирай
10. fun1001 - многоо благодаря за подкрепата!...дано, повече хора, се размислят..имам малка надежда..
20.02.2020 11:42
batogo написа:
Всеки що-годе осъзнат и разумен човек знае, че количеството е обратно пропорционално на качеството! От което следва, че ако оставим на примитивите, промитите мозъци, бетонните русоробски глави, алкохолиците и дрогираните чалгаджии, предвождани от мафиотски маши-простаци като Слави Трифонов и компания да определят живота и развитието на България, Отечеството ни много бързо ще се превърне в пустиня, в центъра на която вместо оазис ще бълбука отходната яма на путинските бездарни мекерета.
Чест и почитания!

цитирай
11. ednalady - и, защо, секторТехнологии, е обсебен..
20.02.2020 12:04

отново от вездесущата СуперХиперактивна, бабкаЦв Влад...?
по 10 поста на ден, и това само от един профил!!
това е най агресивен Картелизъм, уважаеми админи, и собственици.
а, къде потъна плурализацията,дебата,Свободата на словото, и Мисълта)

Моят блог в Blog
автор: penata555 категория: Новини
прочетен: 165177 постинги: 1377 коментари: 55
цитирай
12. ednalady - защо пиша, с 5 имена...
20.02.2020 12:05
защото редовно ме банносват,нали е видно на екрана..
цитирай
13. fun1001 - :-)) радвам се,да срещна съмишленици,
20.02.2020 12:54
нямам аспирации към Власт, или страст по съмнителна популярност..
надали, и ще мога да се порадвам на БГ свободно общество,
ноо,бих,умряла..доволна от себе си,да бъда Искрата..
и, това ми стига...
дано, нашите деца и внуци, се завърнат...
защото, Духа определя Реалността, а не обратно..
каруцата пред коня )
усмивки и хубав ден ти желая,друже
аз съм Юлия
цитирай
14. level6661 - elektorata,т.н. 'Суверен'..
20.02.2020 14:35
на слави, това са безработни и маргинализирани/ хайлязи
на които, мама и татЕ /хУичке/ им заплащат консумативите,здравните,
и даже..салфетките в Чалготеките...
а, те са около 600-800 000, бях чела някаква статистика..
моми и ергени, които трайно не работят, и не учат..
а, се подмятат из Фейсъ, и блокето за лайкове, и виртуална..'слава'...
цитирай
15. eva666 - онзи ден го писах това, рассоо..
20.02.2020 16:04

Слави прави "партия" със Сарая + Дебеляновски, то ясно,кой заръчва музиката
При 120 депутати ДПС ?
??
цитирай
16. fun1001 - КОЙ плаща ? Рассо ?
20.02.2020 18:01

19.02 09:15

Доган и Георги Гергов зад партията на Слави
Трифонов на инструктаж всяка седмица в личните сараи на Доган в "Бояна"

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и пловдивският олигарх Георги Гергов са двамата опекуни, благословили политическия проект на чака-рака любимеца и бъдещ политик Станислав Трифонов-Слави.

Допреди месец, седмици наред доскорошният шоумен е ходил в Сараите на инструктаж, затова партията му „Няма такава държава“ спокойно може да бъде определена като външна продукция на Сокола, разкриват източници на „Галерия“.

Според тях бащата на ДПС искрено се забавлявал с намерението на Трифонов да влезе в политиката и го насърчавал, за да види какво може да се получи от подобен експеримент.

Напоследък много активна в совалките била и Мая Манолова, а възможността тя да играе комбина със Слави, все повече надвисва със страшна сила. Омбудсманът се гласи да се пусне в битката за кмет на София, подкрепена именно от партията на учиндолеца.
цитирай
17. codetroina - бабРасса и Секс )))) хеххее,от коя да умреш...
20.02.2020 20:53
19.02 21:21 - ПОЗА

Автор: elenkokoschkov Категория: Други
Прочетен: 40 Коментари: 0 Гласове: 8

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: fun1001
Категория: Тя и той
Прочетен: 1558132
Постинги: 1175
Коментари: 8883
Гласове: 1562
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031