Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2019 15:11 - Истината е като звездите...
Автор: peperutka Категория: Тя и той   
Прочетен: 642 Коментари: 5 Гласове:
3

Последна промяна: 10.09.2019 15:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 
  “Най-желаното нещо е щастието.
Всеки се стреми към него и го търси в най-различните му форми. След като то е най-ценното и най-търсеното нещо, защо има толкова нещастни хора по земята?
Почти всички говорят за мир и искрено го желаят. Защо тогава държавите се бият и човек за човека е звяр? Каква е тази голяма сила, която ни принуждава да се стремим към нещо, което ни е противно и действа срещу нашите интереси?
Не е ли това някаква невидима сила, която контролира
целия свят?
На какво се дължат всички тези нечувани и невиждани жестокости и средства за масово унищожение на човечеството, като отровни газове, атомни бомби и други?
Не е ли това пак дело на тази невидима и добре замаскирана сила, която дори и самата Библия предсказва.

Въпросът кой управлява света, в който живеем, ме е интересувал още от юношеските ми години. Много години ми бяха необходими да се добера до истината. Истината е като звездите, които се появяват само в непроницаемата нощ.
Тя както всички красиви неща в света — не разкрива своите желания освен на този, който пръв почувствува въздействието на лъжата.
Прочетох много материали от най-различни източници.
Срещнах много трудности, докато пресея истината от големият баласт литература. Установих, че 99% от наличната литература се контролира и пише от много добре замаскирана задкулисна сила. /.../"
Никола М. Николов


   
Никола Николов

image

image

image

30 юли 1920 - 4 октомври 1997

На човека, който пожертва живота си, за да ни каже истината

 

 

 image


Въпросът за произхода на еврейското население в Европа продължава да повдига въпроси. Става дума преди всичко за най-голямата субетническа група евреи в Централна и Източна Европа, традиционно обозначавана като ашкенази, макар и етногенетиците да не обичат да употребяват този етноним.
Другата голяма субетническа група евреи са сефарадите, обитавали Пиренейския полуостров от времето на Римската империя, които през Средновековието се разселват по цялото Средиземноморие (включително и на територията на днешна България).

Настоящото изследване представлява анализ на повече от половин милион еднонуклеотидни мутации, проявяващи се в геномите на 1237 души, представляващи както еврейското население с произход от тези територии, така и кавказки, малоазийски и близкоизточни етноси и е направено от доктор Еран Елхаик, генетик от Университета Джон Хопкинс в САЩ, като публикацията може да се прочете в списание
Genome Biology and Evolution.

Според това изследване голяма част от евреите в Централна и Източна Европа водят свя произход от потомците на населението на Хазарския каганат, които са мигрирали на запад през Х—XIV век след разпадането и колапса на тази държава.

По този начин Елхаик опровергава така наречената рейнска хипотеза,

според която евреите от Източна и Централна Европа произхождат от потомците на израилско-ханаанските племена, които напускат Светите земи под натиска на ислямската експанзия през VII в. и се установяват на територията по средното течение на Рейн. Досега се смяташе, че оттам, в началото на XV век голяма група рейнски евреи – около 50 хиляди души – мигрирала на изток в Европа, където тяхната численост достига 8 милиона в началото на ХХ век.

Резултатът от изследването подкрепя по-непопулярната теория, че „резервоар” на източноевропейското еврейство са били прилежащите към Кавказ южни територии на Хазария — средновековна държава просъществувала от VII до X в., която приема юдаизма за държавна религия в началото на ІХ век.

«Най-вероятно обяснение за получените от нас данни е, че голяма част от източноевропейските евреи произхожда от юдео-хазарски предци — общности, формирали се в продължение на няколко столетия на територията на Хазарския каганат», резюмира Елхаик.

Проведеното от него съпоставяне на геномите стана възможно след като бяха разшифровани геномите на представители на няколко кавказки, тюркски и близкоизточни етноси, а също и на евреи, живели на територията на Централна и Източна Европа.

Ключовото събитие, предизвикало преселването на голям брой евреи от Близкия Изток в Прикавказието е проникването на юдаизма сред хазарската аристокрация още от средата на VIII в.
 

«Миграцията на евреи в Хазария не престава в продължение на четири века, чак до монголското нашествие, когато юдеохазарите се устремяват в Източна Европа, а по-късно и в Централна, където се смесват с компактните местни еврейски общини», казва доктор Елхаик.

By Венцислав Спасов|февруари 4th, 2013|Антропология




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. peperutka - за мен, найВеликият и достоен..Българин..
10.09.2019 15:18

Истината е като звездите, които се появяват само в непроницаемата нощ.
цитирай
2. peperutka - опаа, сега, ще сложа и картата...
10.09.2019 15:23
Интересна е тезата, изложена от Никола Николов в "Тайните протоколи", според която източно-европейските евреи не са семити, а са потомци на хазарите, които през VII в. приемат юдеизма. Хазарската държава към X в. е обхващала обширна територия - 1 600 000 кв. км. По това време целият хазарски народ е бил вече поеврейчен, вследствие приемането на юдеизма - пишело се е с еврейската писменост, носели са се еврейски имена, но хазарският езикът се е запазил. По-късно, след завоюването на хазарската държава от Киевска Русия, населението се пръска из цяла Източна Европа, като и до днес се идентифицира с името идиш. Идиш обаче, според Никола Николов, е названието на интернационален език, говорен от 90% от евреите в повече от 40 страни в света, който няма нищо общо със староеврейския.
цитирай
3. milady - БПередателе, а бе , ти като, не си в блоКето, ко праиш ,Иванушка..наливаш се?
10.09.2019 15:34
я, земи,отвори още некоя книжка..тъй, ще те изпратим..марцина..

"Светът под микроскоп"

“По време на болшевишката революция в Русия Ленин използва един специален термин, за да опише богатите аристократи, академици и други техни поддръжници. Той назова тези наивни руснаци "полезни идиоти". Защо? Защото те бяха първите хора, които комунистите привлякоха; тези, които не бяха повече полезни, след това бяха разстреляни.
Днес в света има една нова класа "полезни идиоти". Те са много добре преднамерени, искрени, наивни глупци. Те работят в полза на шепата банкери и международния финансов елит, които предизвикват голяма част от културната и икономическата мизерия в света и които утре ще постъпят с тях както Ленин. /.../
Съмнява ме дали тези хора ще избегнат участта на руските "полезни идиоти" на Ленин. И може би напълно заслужено, защото, без да знаят какво правят, спомагат за установяване на тоталитарния нов ред в света.”

Никола М. Николов
цитирай
4. peperutka - нали, тук..имаше..мн историци..и..лаици..? въпросът ми е най сериозен/както винаги..
10.09.2019 16:17

кога и къде ,във Времето и Пространството,се пресичат..
Българи
Хазари
юдейски ренегати
рептилии
комунисти...

вие сте....
Въпрос за 1 000€
цитирай
5. peperutka - етооо...кой заби байряка/ бабооо Вунооо...Оди на лекар, остави тоззз оцет, не помага..
11.09.2019 07:40
13. radostinalassa - Също така турските паши са били...
10.09 19:44
англичани, французи, немци и пр. Западът е насърчавал Турция да ни завладее. Омразата ни към нас е от хиляди години.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: peperutka
Категория: Тя и той
Прочетен: 528424
Постинги: 406
Коментари: 3784
Гласове: 691
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031