Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2019 15:11 - край на Робията!! и шУта на ПуТкья@
Автор: peperutka Категория: Тя и той   
Прочетен: 1673 Коментари: 19 Гласове:
13

Последна промяна: 25.11.2019 15:16

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
     

    Съкровище за 16 800 милиарда на дъното на Черно море!

Учени: Само запасът от метан в газовите хидрати е равен на брутния ни вътрешен продукт за 407 години.

Външно газовите хидрати приличат на лед, но съдържат голямо количество метан.

Нови изследвания показват, че сме много по-близо до експлоатацията на неконвенционални източници на енергоносители от морето, отколкото се смяташе досега.

Откритията са изключително важни, тъй като богатствата,
скрити в недрата на Черно море, могат не само да ни отърват от енергийната зависимост, а дори да направят от страната ни водеща сила в добива на горива и електроенергия,
пише 168 часа.
 

Интересното е, че до преди година учените говореха, че до промишленото усвояване на несметните количества природен газ, добиван от хидрати, ще се стигне чак след едно поколение, докато в момента оптимистични резултати сочат, че само до няколко години това е възможно.
 

По мнението на специалистите заради уникалните си качества нашето море е потенциално най-големият източник на евтина енергия не само у нас, а и в световен мащаб.

Една от най-интересните възможности предлагат т. нар. газови хидрати, представляващи твърд кондензат на природен газ.
Тази субстанция е стабилна само при ниски температури и при налягане над 40 атмосфери.
Ако се извади на повърхността, твърдият кондензат бързо се топи, като при това става изгаряне на метан. За първи път наличието на ценната суровина е установена именно в Черно море през 1971 г.
Успешното добиване на природен газ от хидрати е на практика неизчерпаем източник на енергия, защото според проучванията запасите ще стигнат за период от 64 000 години.

Затова е окуражаващо, че най-новите изследвания, направени по проекта SUGAR от германския кораб „Maria S. Merian“, доказват огромни количества газови хидрати не само в Черно море като цяло, а и конкретно в близост до българското крайбрежие.
Нещо повече – очаква се догодина да бъдат направени първите опити за добив на газ от хидратите в нашата акватория.
 

„Тази експедиция е първото мащабно и детайлно изследване на газовите хидрати в изключителната икономическа зона на България и предварителните резултати надхвърлиха очакванията ни – споделя пред „168 часа“ доц. д-р Атанас Василев от Института по океанология, който участва в експедицията. – Проведени са 2D и 3D сеизмични и електромагнитни изследвания, измервания на топлинния поток и геохимично пробонабиране.
 

Вероятно е догодина да бъдат проведени и първите научни тестове за добив в българската икономическа зона.“

Окончателните резултати от експедицията ще бъдат обявени от колектива на немския проект SUGAR, в рамките на който са проведени тези изследвания.

Въпреки че в Института по океанология към БАН още от 2000 г. се разработва многопараметричен модел за изучаване на газовите хидрати, засега е трудно да се каже с точност какви са запасите от тях. Със сигурност обаче количеството се измерва в астрономически цифри.
 

„Съществуващите данни не позволяват еднозначна оценка за басейна на Черно море, затова са изследвани оптимистичен и песимистичен модел.

Така според оптимистичния модел площта на зоната на стабилност на газови хидрати в Черно море е 280 000 кв. км и 290 000 кв. км по песимистичния.

Обемът на зоната на стабилност на газовите хидрати е съответно 76 000 куб. км и 9 200 куб. км. При това средното запълване на зоната за стабилност с газови хидрати е между 8,5% и 1,2%. Обемът на газовите хидрати е в рамките на 6 500 куб. км и 115 куб. км , а количеството на метана в хидратите – 44 000 куб. км и 500 куб. км.“, обяснява доц. Василев, който е един от водещите учени в тази област у нас.
 

Като имаме впредвид, че един куб. км е равен на 1 млрд. куб. м, а 1000 куб. м метан по междунардни цени е около 270 лева, груба сметка показва, че на дъното на морето под формата на хидрати лежи астрономическата сума от 16 280 млрд. лева.
За сравнение числото е съизмеримо с брутния вътрешен продукт

на България за 407 години.
 

Освен това, по предварителните оценки на Института по океанология между 10 и 20% от това богатство се намира в наши води. Според сеизмичните записи и определено по оптимистичния модел пък количеството метан в икономическата ни черноморска зона възлиза на 7 500 куб. км, става ясно още от данните.
 

Ползата от осъществяването на мащабен проект за получаването на електроенергия от сероводорода е безспорна, категоричен е доц. Мартинов.

„Според нашите разработки абсолютно може да се разчита на промишлен ефект.

Касае се за огромен резерв от енергия и при това той постоянно се допълва. Сероводородът се натрупва и в наши дни, тъй като в Черно море се вливат много реки, които носят органика. На дълбочина под 150 м, където няма кислород, бактериите, които виреят там за да окислят органиката използват кислорода, който е в сулфидните съединения и и по този начин се получават сулфиди, което също увеличава количеството на сероводорода“, казва в заключение доц. Мартинов.

 

Дунав мост

 

ОКТОМВРИ 102019
 

 

 

image

 

Учени: Само запасът от метан в газовите хидрати е равен на брутния ни вътрешен продукт за 407 години.

 

Само година след това опасенията на монополистите са на път да станат действителен факт. Газовата революция в Япония вече удари интересите на руския газов монополист в Тихоокеанския регион. Японската държавна корпорация Japan Oil, Gas & Metals National Corp (Jogmec) обяви, че първа в света е успяла да добие природен газ от ледени метанови хидрати от морското дъно. Това е станало на дълбочина от 1,3 км, от дъното на Тихия океан на 50 км от брега на остров Хонсю.

От Jogmec се похвалиха, че местните запаси са достатъчни, за да се удовлетворят потребностите на страна за синьо гориво за следващите 100 г. Ако прогнозите се потвърдят, това ще е удар по интересите на „Газпром“ в региона, защото руският газов монополист инвестира в изграждането на нови трасета и разработването на нови находища, които да удовлетворят нуждите на Япония и Китай от синьо гориво.

„Големите компании следят внимателно и участват активно в изследванията на газовите хидрати и разработването на методики за добив – коментира в тази връзка доц. Василев. – Те са и първите, които могат да използват опит и техника за промишлена експлоатация на газовите хидрати и да увеличат печалбите си. При все това се опасявам, че в България може да има натиск и изкуствено създадени пречки, както външни, от геополитически характер, така и вътрешни – „български“. Ще бъде много жалко, ако се случи така, тъй като газовите хидрати могат да направят България не само енергийно независима, но и високотехнологична и с висок научен потенциал. Защото не само добивът на метан, но и широкото приложение на иновативни хидратни технологии ще променят съществено света в близките десетилетия.“

В зависимост и от тези фактори оценките на доц. Атанас Василев за това кога най-рано може да започне промишлен добив у нас също се разделят на оптимистичен вариант – след 2 години, и песимистичен – след 20 години.

Получиха ток и гориво от сероводорода в дълбините

Оказва се, че освен извличането на природен газ от хидрати, 
Черно море ни предлага и друг неизчерпаем източник на енергия.

От огромното количество сероводород, което е около 78 млрд. тона, теоретично могат да се произведат 9000 млрд. киловат часа електроенергия. При това на практика абсолютно безплатно, защото процесът се базира на химически реакции. В добавка с получения ток, от сероводорода на място безплатно може да се произвежда и водород.


със съкр/ 





Гласувай:
13


Вълнообразно


1. peperutka - :-))))...дядо Кушель Ленин, гледам пак..акъл налива
25.11.2019 15:21


НАЙ Голямата ТИКВА, след Боку разб се )))
пак се бута мазохиста ..сред шамарите..а, КОЙ е Кисинджър..
айдее , утре повече...
цитирай
2. krumbelosvet - Добре
25.11.2019 15:55
а със сярата как е?
Доколкото знам, Черно море вече е горяло около Крим, май преди около век. Пламък с бяла светлина и СИЛНА МИРИЗМА НА СЕРОВОДОРОД.
цитирай
3. peperutka - :-)))) дедо круме..аре сегааа...
25.11.2019 15:59

къде се запъна пак...аз не съм химик...
нооо,Радвам се..БОГ е Българин...
цитирай
4. vmir - Аз пък се чудех защо Глупостинка си търсела пистолета да стреля по Паси и плаче за усмирителна риза.
25.11.2019 16:52
Представям си ако това е вярно какви любезни зелени човечета ще ни налазят и колко още Глупостинки ще изтрещят.
цитирай
5. eva666 - :-)))..откога...съм и свалила Епикризата/ Хомо HOMUNKULIS KOMUNKULIS..
25.11.2019 17:07
анонимен написа:
Представям си ако това е вярно какви любезни зелени човечета ще ни налазят и колко още Глупостинки ще изтрещят.


....от разстояние, и със затвор очи..ги нацелваш тезз,вмире)
цитирай
6. get - До 4. vmir + peperutka - Тук в темата се засягат ДВЕ РАЗЛИЧНИ НЕЩА - Първо ... ?
25.11.2019 17:22
анонимен написа:
Представям си ако това е вярно какви любезни зелени човечета ще ни налазят и колко още Глупостинки ще изтрещят.


а) газов кондензат отложен на дъното и в придънните пластове на Черно море
б) сероводород - намиращ се в газообразна форма ... под 150 м. дълбочина във водата на Черно море?

По отношение на ПЪРВОТО - проучване и разработка: добив и използване на Метан хидратните КОНДЕЗАТНИ находища(тоест МЕТАН В ТВЪРДА//ЛЕДЕНА ФОРМА ?) в морето - ЯПОНЦИТЕ ВЕЧЕ ОТ ПЕТ ГОДИНИ имат разработена технология за СЪЩОТО - повече по въпроса ВИЖ - Адрес:
1.
https://worldoceanreview/en/wor-3/methane-hydrate/extraction/
2.
https://www.usgs/media/images/japanese-research-vessel-chikyu

По отношение на ...?
II-то: „Добивът на ток от сероводорода в морето може да тръгне до 2-3 г.” във в. „Черно море”
а) Технология за производство на електроенергия от сероводорода в морската вода ПАТЕНТОВАНА от проф. Венко Бешков, от И Н С Т И Т У Т П О И Н Ж Е Н Е Р Н А Х И М И Я (ИИХ) - БАН?
б) През лятото на 2014 г. екип РЪКОВОДЕН ОТ НЕГО проведе успешен експеримент с пилотна инсталация на борда на научноизследователския кораб ”Академик”. Експериментът беше извършен в морето на 50 мили от нос Галата, тоест в акваторията на Варненския залив.
в) патентът на проф. д-р Венко Бешков за тази уникална технология бе отличен с бронзов медал на Деветия международен панаир на изобретенията в Близкия изток, който се проведе миналата година в Кувейт(2017 г. - п.м.).
г) Тогава арабски инвеститори - поискаха да се включат във финансирането на инсталацията, но българският учен им отказа. Технологията е уникална и неговото желание е България ще стане първата държава в света, която я прилага.
д) Върху подобни проекти се работи и в Китай, Южна Корея, но те не са съпоставими с нашия, защото работят с малки инсталации и химикали, които биха увредили тежко морската среда, категоричен е ученият.
- За повече инфо ВИЖ - Адрес:
http://www.chernomore.bg/morski-biznes/2018-11-05/gotovi-sme-da-pravim-tok-ot-serovodoroda-v-cherno-more

III-то ЛОШОТО Е ?! - че тук се намесват големи бизнес, от там и геостратегически интереси?
За повече информация ВИЖ СТАТИИТЕ?
- Мълчалив отказ от независимост?
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2017/11/17/3079433_mulchaliv_otkaz_ot_nezavisimost/
- Гръцки кораб ще проучва част от Черно море.
https://nova.bg/news/view/2015/09/10/123659/%D0%B3%D1%80%D1%8A%D1%86%D0%BA%D0%B8-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%B1-%D1%89%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D1%83%D1%87%D0%B2%D0%B0-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-%D0%BE%D1%82-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%BD%D0%BE-%D0%BC%D0%BE%D1%80%D0%B5/

IV-то:
ОТНОСНО ВЪПРОСА НА Крум-беловласи?
Метода на проф. д-р Венко Бешков е свързан доколкото ми е известно с нещо подобно на ЕЛЕКТРОЛИЗАТА - при което от водата се отделя СЕРОВОДОРОДА! При което същият се разпада на съставните му Сяра/Sulfur- "S" с атомен номер 16(в твърдо състояние) и Водород/Hydrogen - "Н" с атомен номер 1-но (газообразно състояние).

По отношение на ВТОРИЯ МУ ВЪПРОС - за "самозапалване на Черно море"? - Да! Този факт е констатиран при станалото ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ през 1927 г. в района на Кримски полуостров ... запалване на СЕРО-ВОДОРОДА находящ се във водите на морето - като започнем от кота:150 м. и надолу!

- Това "накратко"!
цитирай
7. peperutka - да , oт там e ,аз го съкратих, материалa беше..обширен...
25.11.2019 17:36

Благодаря за допълнението, get!

Газовата революция в Япония вече удари интересите на руския газов монополист в Тихоокеанския регион. Японската държавна корпорация Japan Oil, Gas & Metals National Corp (Jogmec) обяви, че първа в света е успяла да добие природен газ от ледени метанови хидрати от морското дъно. Това е станало на дълбочина от 1,3 км, от дъното на Тихия океан на 50 км от брега на остров Хонсю.
цитирай
8. getmans1 - . . . ЩОМ ГО ИМА ГАЗЪТ, ще се намери и ...
25.11.2019 17:36
... ЩОМ ГО ИМА ГАЗЪТ, ще се намери и начина ... преди 50 год. когато учех сондьорския занаят не можеше да се извади това което е в шистите а сега вече е факт не само в САЩ ... дори и в Русия вече е факт.


анонимен написа:
Представям си ако това е вярно какви любезни зелени човечета ще ни налазят и колко още Глупостинки ще изтрещят.

цитирай
9. get - До 8. getmans1 - Аратлик, това тук НЯМА НИЩО ОБЩО СЪС ШИСТОВИЯ ГАЗ! Впрочем ... ?
25.11.2019 17:44
getmans1 написа:
... ЩОМ ГО ИМА ГАЗЪТ, ще се намери и начина ... преди 50 год. когато учех сондьорския занаят не можеше да се извади това което е в шистите а сега вече е факт не само в САЩ ... дори и в Русия вече е факт.


анонимен написа:
Представям си ако това е вярно какви любезни зелени човечета ще ни налазят и колко още Глупостинки ще изтрещят.



... находища на ШИСТОВ ГАЗ - в Украйна, има ТВЪРДЕ МНОГО!
Въпроса е: Ще ли им позволят да ги разроботят - тъй като тогава МОНОПОЛА НА "зелените - им тах неть" - отива по дяволите!
цитирай
10. get - До 7. peperutka - Запомнете това, което ще кажа? Всъщност то не е моя констатация и Е ПРОЧЕТЕНА ... ?
25.11.2019 17:54
... ПРОЧЕТЕНА ОТ МЕН в книгата "Столетие на войни" на Уилям Енгдал?
Като ЕДНА ОТОСНОВНИТЕ ПРИЧИНИ за ПЪРВА и ВТОРАТА СВЕТОВНИ ВОЙНИ ТОЙ ИЗТЪКВА: ВЛАДЕЕНЕТО >>МОНОПОЛНО ВЪРХУ ЕНЕРГО-ИЗТОЧНИЦИТЕ?Това съм го проверявал многократно чрез други - ФАКТА Е НАЛИЦЕ ... ЗА МОНОПОЛ-а върху месторождения и пазара на ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИТЕ!!!
peperutka написа:



Благодаря за допълнението, get!

Газовата революция в Япония вече удари интересите на руския газов монополист в Тихоокеанския регион. Японската държавна корпорация Japan Oil, Gas & Metals National Corp (Jogmec) обяви, че първа в света е успяла да добие природен газ от ледени метанови хидрати от морското дъно. Това е станало на дълбочина от 1,3 км, от дъното на Тихия океан на 50 км от брега на остров Хонсю.


Това същото ЗА ВАЖНОСТТА на КОЙ ЩЕ Е МОНОПОЛИСТ ВЪРХУ МЕСТОРОЖДЕНИЯ И ПАЗАР НА ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИ - се твърди и от Х. Кисинджър А СЪЩИЯТ НЕ Е СЛУЧАЕН ЧОВЕК В ПОЛИТИКАТА ?!

ДОПЪЛНЕНИЕ?
Площта на Черно море е 423 000 km², максималната дълбочина е 2212 m, а средната - 1240 m.
цитирай
11. milady - за Кисинджър,повече утре...разб се, че не е случаен."човек") ТАМ, НИКОЙ не е случаен..
25.11.2019 18:09
Това същото ЗА ВАЖНОСТТА на КОЙ ЩЕ Е МОНОПОЛИСТ ВЪРХУ МЕСТОРОЖДЕНИЯ И ПАЗАР НА ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИ - се твърди и от Х. Кисинджър А СЪЩИЯТ НЕ Е СЛУЧАЕН ЧОВЕК В ПОЛИТИКАТА ?!
цитирай
12. getmans1 - . . . ЩОМ ГО ИМА ГАЗЪТ, ще се намери и ...
25.11.2019 18:19
get написа:

getmans1 написа:
... ЩОМ ГО ИМА ГАЗЪТ, ще се намери и начина ...


... ТОВА Е СЪЩИНАТА НА МОЯТ КОМЕНТАР, останалото и пример за оногледяване, че ... няма невъзможни неща
В СЛУЧАЯ, това което прави Япония може да се окаже непроложимо „едно към едно„ в ПОЧТИ затвореното Черно море ... важното е, че има вече прецедент от който могат да се извадят поуки или почерпи опит

анонимен написа:
Представям си ако това е вярно какви любезни зелени човечета ще ни налазят и колко още Глупостинки ще изтрещят.

[/quote]

get написа:
... находища на ШИСТОВ ГАЗ - в Украйна, има ТВЪРДЕ МНОГО!
Въпроса е: Ще ли им позволят да ги разроботят - тъй като тогава МОНОПОЛА НА "зелените - им тах неть" - отива по дяволите!


... А ТОВА, пък е съвсем друг въпрос ...
цитирай
13. getmans1 - Това същото ЗА ВАЖНОСТТА на КОЙ ЩЕ Е ...
25.11.2019 18:24
milady написа:
Това същото ЗА ВАЖНОСТТА на КОЙ ЩЕ Е МОНОПОЛИСТ ВЪРХУ МЕСТОРОЖДЕНИЯ И ПАЗАР НА ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИ - се твърди и от Х. Кисинджър А СЪЩИЯТ НЕ Е СЛУЧАЕН ЧОВЕК В ПОЛИТИКАТА ?!


... Юлке, Кукушеля дава линк ... прегледай коментарите ... ТЕ КАЗВАТ, че нашто КУКУ е ИСТИНСКО КУКУ.
цитирай
14. peperutka - тъй верно,Радоо!!! КУКУто е....аУтентичнооооу))))
25.11.2019 18:30
getmans1 написа:
milady написа:
Това същото ЗА ВАЖНОСТТА на КОЙ ЩЕ Е МОНОПОЛИСТ ВЪРХУ МЕСТОРОЖДЕНИЯ И ПАЗАР НА ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИ - се твърди и от Х. Кисинджър А СЪЩИЯТ НЕ Е СЛУЧАЕН ЧОВЕК В ПОЛИТИКАТА ?!


... Юлке, Кукушеля дава линк ... прегледай коментарите ... ТЕ КАЗВАТ, че нашто КУКУ е ИСТИНСКО КУКУ.

цитирай
15. get - До 11. milady - за Кисинджър,повече утре...разб се, че не е случаен."човек" ОТГОВОР: Защо утре - като може и днес за ЦИОНИСТА КисинГър - той и болшеви
25.11.2019 19:50
... той и болшевистки spy?
milady написа:


Това същото ЗА ВАЖНОСТТА на КОЙ ЩЕ Е МОНОПОЛИСТ ВЪРХУ МЕСТОРОЖДЕНИЯ И ПАЗАР НА ЕНЕРГОИЗТОЧНИЦИ - се твърди и от Х. Кисинджър ...


За твърдението ми, че държавния секретар при няколко президенти ... отговарящо на Външен министър „ЧЕ Е ВЕРБОВАН от СЪВЕТСКОТО КГБ"?

1.
Frank Capell, Henry Kissinger: Soviet Agent. Cincinnati, 1992, p. 9 и р.29
2.
Gary Allen, Kissinger: The Secret Side of the Secretary of
State. Seal Beach, California, 1976, p. 18.:
" In April 1946, Kissinger ... During this period he was recruited as a Soviet agent by the KGB, under the codename "Bor"."
3.
Colonel Michal Goleniewski of the Polish intelligence service had sent a letter under the alias Sniper in March 1959 to the United , States ambassador to Switzerland ...:
"On 1 2 January 1 961 , Goleniewski arrived in the United States. He had extremely
important information about a spy at high level and demanded to see President
Kennedy, which was denied. Instead he saw the head of the CIA and revealed who
the secret Soviet agent was — Harvard professor and national security adviser
Henry Kissinger."
4.
Kissinger had sent all of the most secret information directly to the Soviet Union. This was, however, leaked from CIA and got to the right-wing press. The American Opinion exposed Kissinger secret activities in April 1975 (p. 35) and in March 1976. All this was verified by the historian Ladislav Bitman in his book KGB: Soviet Misinformation (New York, 1985, pp. 54-55).
6.
С това не свършват препратките ми С ФАКТИ ЗА ДВОЙНСТВЕНАТА РОЛЯ НА ТОЗИ МЕЖДУНАРОДЕН ЦИОНИСТ - и сътрудничеството му със СЪВЕТСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ? Докато в същото време е на американска служба и уж в качеството му на такъв "защитава американските интереси"?

Ще завърша с думите на Юлиус Фучик - чехът-антифашист и загинал поради това?
Пише преди смъртта си:
"Lidе, mеl jsem vаs rаd. Bdеte!
Хора, обичах ви. Бдете!
Утробата на кучката, родила фашизма и болшевизма е още жива!"
цитирай
16. peperutka - ок, гет, на верна следа си..давай нататък / аз се поуморих....)
25.11.2019 20:35
15. get -
До 11. milady - за Кисинджър,повече утре...разб се, че не е случаен."човек"

ОТГОВОР: Защо утре - като може и днес за ЦИОНИСТА КисинГър - той и болшеви
19:50
... той и болшевистки spy?

milady написа:

ТЕ ВСИЧКИ са.. SPY of Jewish

цитирай
17. peperutka - Кисинджър, го знам..)))
25.11.2019 20:53
слушам политика от 10 годишна...
татко беше /набеден Член на Партията Майка
то др и нямаше...
и, върл Опортюнист..такава станах и аз ...
с брат ми слушахме Свободна Европа и
радио Лаксемберг/ Лю'ксембург..
крушката, не пада по далече..от..д вото..
цитирай
18. get - Of 16.17. peperutka - Гледам с поста си, като путинска ракета предизвикваш "ИнтИлИктОално цунами" на улица Сезам с
25.11.2019 22:12
peperutka написа:
15. get -
До 11. milady - за Кисинджър,повече утре...разб се, че не е случаен."човек"

ОТГОВОР: Защо утре - като може и днес за ЦИОНИСТА КисинГър - той и болшеви
19:50
... той и болшевистки spy?
milady написа:

ТЕ ВСИЧКИ са.. SPY of Jewish



... с главен продюсър "жабока Кърмит", той и Black-TheMango :))) ?

П.П.
Това имам в предвид?
"Санитарна геология" с Адрес:
http://blackpredator.blog.bg/zabavlenie/2019/11/25/sanitarna-geologiia.1684160 .... :)))

- Пропутинските чикиджийчета, образно, взеха да мастурбират с клавиатурите :)))
цитирай
19. peperutka - Хора, обичах ви. Бдете! Get, нека завършим така / и нямам време за улични псета)
26.11.2019 09:08

С това не свършват препратките ми С ФАКТИ ЗА ДВОЙНСТВЕНАТА РОЛЯ НА ТОЗИ МЕЖДУНАРОДЕН ЦИОНИСТ - и сътрудничеството му със СЪВЕТСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ? Докато в същото време е на американска служба и уж в качеството му на такъв "защитава американските интереси"?

Ще завърша с думите на Юлиус Фучик - чехът-антифашист и загинал поради това?
Пише преди смъртта си:
"Lidе, mеl jsem vаs rаd. Bdеte!
Хора, обичах ви. Бдете!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: peperutka
Категория: Тя и той
Прочетен: 534400
Постинги: 406
Коментари: 3784
Гласове: 691
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930